Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako na palacinky s chuťou jesene? Skúste miesto marmelády jablká so škoricou

Ako na palacinky s chuťou jesene?
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Ako na palacinky s chuťou jesene? Skúste miesto marmelády jablká so škoricou Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Palacinky sú skvelé vo všetkých podobách a táto „štrúdlová“ kombinácia im obzvlášť pristane. A ak ich považujete za diétny prehrešok, poradíme vám, ako si ich dopriať bez výčitiek.

Múka, vajcia, mlieko. Základné suroviny na palacinky máte s najväčšou pravdepodobnosťou doma a počas chvíle z nich pripravíte skvelé raňajky. Jablká so škoricou sú osvedčená kombinácia, ktorá sa k jesennému počasiu dokonale hodí. Pripraviť si ich môžete aj vopred, rovnako ako palacinkové cesto, ktoré na vás počká cez noc v chladničke. Ráno ho stačí len premiešať, prípadne zľahka nariediť mliekom, ak by príliš zhustlo.

Milujete palacinky vo všetkých podobách, naslano aj nasladko? V tomto videu nájdete 10 super tipov na originálnej náplne:

Sú palacinky kalorická bomba?

Napriek tomu, že ich mnoho ľudí považuje za diétny prehrešok, vôbec to tak nemusí byť. Stačí sa len trochu vyhrať so zložením a doplnkami.

Mlieko aj vajcia sú výživné a zdravé suroviny, ani na múke nie je nič zlé. V prípade bielej pšeničnej však chýba vláknina, ktorá predlžuje pocit sýtosti, spomaľuje vstrebávanie tzv. rýchlych cukrov a stabilizuje hladinu glukózy v krvi. Zjednodušene povedané – vďaka vláknine vám vydrží energia dlhšie, nebudete mať čoskoro hlad ani chuť na sladké.

Časť pšeničnej múky preto nahraďte celozrnnou, ovsenou alebo jačmennou. Na chuti to nebude poznať, ale nutričné prednosti sa zvýšia. Pokiaľ si k palacinkám dáte nesladený biely jogurt, tvaroh alebo hrnček kefíru, dodáte telu aj potrebné bielkoviny, ktoré vás tiež dobre zasýtia.

Ušetriť kalórie môžete na cukre – do cesta ho nemusíte pridávať vôbec, a ak použijete sladšiu odrodu jabĺk, pokojne sa bez neho zaobídete, alebo bude stačiť len troška.

Palacinky s jablkami a škoricou

Doba prípravy: 45 minút

Ingrediencie na jablčnú náplň:

4 väčšie jablká
lyžička mletej škorice
20 g vanilkového cukru

Ingrediencie na palacinky:

250 ml mlieka
150 g hladkej múky (50 g môžete nahradiť inou múkou, napríklad celozrnnou, pohánkovou alebo ovsenou)
2 vajcia
štipka soli
vanilkový cukor (možno vynechať)
rastlinný olej

Príprava jabĺk:

1) Jablká olúpte, zbavte jadrovníka a nakrájajte na malé kocky.

2) Vložte ich do hrnca, pridajte škoricu, cukor a zhruba 50 ml vody.

3) Na miernom plameni varte 10-15 minút. Pravidelne miešajte, aby sa jablká nepripálili. Akonáhle zmäknú, stiahnite ich z plameňa.

Príprava palaciniek:

1) V miske metličkou prešľahajte vajcia s mliekom, pridajte múku, štipku soli a vanilkový cukor. Cesto nechajte 10-15 minút odpočinúť, alebo uložte v uzavretej nádobe do chladničky na neskoršie použitie.

2) Rozohriatu panvicu pomocou mašlovačky zľahka potrite olejom.

3) Pomocou naberačky nalejte cesto do stredu, panvicu postupne nakloňte do všetkých strán, aby sa roztieklo po celom povrchu dna.

4) Akonáhle cesto spevní, otočte palacinku pomocou obracačky a opečte ju z druhej strany dozlatista.

5) Hotové palacinky naplňte jablčnou náplňou – môžete ich stočiť do roliek alebo zložiť do trojuholníka.

Zdroj: bakesbybrownsugar.com, www.dumazahrada.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.