- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Ako naplniť trubičky? Vyberte krém, ktorý vydrží dlhšie, aby ste si ich mohli vychutnávať aj po Vianociach
Ako naplniť trubičky? Vyberte krém, ktorý vydrží dlhšie, aby ste si ich mohli vychutnávať aj po Vianociach
Trubičky sú obľúbeným druhom pečiva, ktoré sa vyrábajú z krehkého cesta, ktoré môže byť medové, orechové alebo iné. Tieto trubičky sa pečú na kovových formičkách a po upečení sa namáčajú konce do čokolády, pričom vnútrajšok sa plní rôznymi krémami.
Tieto vianočné dobroty sú medzi najobľúbenejšími druhmi pečiva, ktoré neodmysliteľne patria na sviatočný stôl. Na rozdiel od šamrolí, ktoré sa pripravujú z lístkového cesta a plnia sa šľahačkou alebo bielkovým snehom, sú trubičky menšie a vďaka plnke zostávajú dlhšie čerstvé.
Aké krémy sú vhodné na plnenie trubičiek
Tradične začíname s pečením trubičiek už v prvých dňoch adventu, avšak ich plnenie zvyčajne nechávame na posledné dni pred Vianocami. Keďže náplň spôsobí, že krehké cesto bude vláčnejšie, trubičky sa nebudú lámať. Na plnenie sa najviac používajú krémy, ktoré v chladnejšom prostredí stuhnú a nezmenia svoju konzistenciu, čo platí hlavne pre maslové krémy. Krémy na báze tvarohu alebo pudingové plnky sa odporúčajú len v prípade, že pečivo uchovávate v chladničke, pričom tieto druhy je dobré skonzumovať skôr než ostatné vianočné sladkosti.
Tip: Trvanlivosť trubičiek môžeme predĺžiť, ak po naplnení krému konce uhladíme a namočíme ich do roztopenej čokolády.
Aké druhy krémov sú vhodné na trubičky
Existuje niekoľko skvelých variantov krémov, ktoré môžete využiť podľa svojich preferencií:
- Vanilkový krém: Pripraví sa jednoducho zmiešaním masla a cukru, do ktorého pridáme vanilkový extrakt alebo semienka z pravého vanilkového lusku. Pre vylepšenie chuti je obľúbený aj krém zo Salka.
- Karamelový krém: Tento krém získame z karamelizovaného Salka, ktoré je možné kúpiť už hotové, alebo si ho môžeme pripraviť priamo zo zkaramelizovaného cukru, ktorý vyšľaháme s maslom.
- Orechový krém: Jemne mleté orechy (vlašské alebo lieskové) sa skvelo hodia do základného maslového krému, čím vznikne bohatá, lahodná plnka.
- Čokoládový krém: Tento krém sa vytvára zmiešaním masla s práškovým kakaom alebo roztopenou čokoládou. Ak máte radi intenzívnejšiu chuť, do krému môžete pridať aj trochu kávy.