Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako ohriať knedle, aby neboli suché alebo tvrdé? Tento jednoduchý trik zachráni ich chuť aj štruktúru

Parená knedľa - aj ohriata vie byť chutná a nadýchaná
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Parená knedľa - aj ohriata vie byť chutná a nadýchaná Foto: depositphotos.com
reklama:

Predpripravené knedle môžu byť v kuchyni doslova záchranou. Ak si ich uvaríte vopred a uložíte do chladničky alebo mrazničky, ušetríte si veľa času pri varení rýchleho obeda. No aby boli po ohriatí rovnako chutné, mäkké a vláčne ako čerstvé, treba vedieť, ako ich správne ohriať. S nesprávnym postupom riskujete, že knedle stvrdnú, drobia sa alebo budú úplne bez chuti. Stačí však jeden nenápadný trik – a výsledok vás milo prekvapí!

Najčastejšia chyba pri zohrievaní knedlí: tvrdé alebo rozpadnuté kúsky

Každý, kto už niekedy ohrieval knedle, vie, že to nie je také jednoduché, ako sa zdá. Niekedy sa stanú suché ako kameň, inokedy sa rozpadávajú rovno na tanieri. Najčastejšie sa používa mikrovlnná rúra, pretože je rýchla a pohodlná. Lenže – ak do nej knedle len tak vložíte a zapnete plný výkon, chuťový zážitok sa môže ľahko premeniť na sklamanie.

Našťastie existuje jednoduchý spôsob, ako tomu predísť. A nebude vás stáť ani veľa času, ani žiadne špeciálne vybavenie.

Skvelý trik s mikroténovým vreckom: knedle budú ako čerstvé

Ak chcete, aby knedle po ohriatí zostali mäkké, nadýchané a vlhké, použite obyčajný igelitový (PET) alebo mikroténový sáčok. Postup je jednoduchý:

  1. Nakrájajte si knedle – či už sú to klasické žemľové, alebo zemiakové.

  2. Vložte ich do mikroténového vrecka.

  3. Pokvapkajte ich niekoľkými kvapkami vody – to je dôležité pre vytvorenie pary.

  4. Vrecko zaviažte a vložte do mikrovlnnej rúry.

  5. Nastavte maximálny výkon a ohrievajte približne 30 sekúnd.

Dĺžka ohrevu sa môže mierne líšiť podľa výkonu vašej mikrovlnky, takže odporúčame začať kratším časom a prípadne ešte o niečo predĺžiť. Pozor pri vyberaní vrecka! Bude horúce a po otvorení môže uniknúť para – nehrozí síce popálenie ako z rúry, ale opatrnosť je na mieste.

Čo ak máte knedle zmrazené? Ani tie netreba rozmrazovať vopred

Ak ste si do mrazničky odložili sladké ovocné knedle, nemusíte ich zložito rozmrazovať dopredu. Aj v tomto prípade vám pomôže mikrovlnka.

Postup je takmer rovnaký ako pri čerstvých knedliach:

  • Dajte mrazené knedle do mikroténového vrecka.

  • Vrecko poriadne zaviažte.

  • Vložte do mikrovlnky a ohrievajte približne 5 minút na plný výkon.

Mikrovlnná rúra ich počas tejto doby nielen rozmrazí, ale aj ohreje na ideálnu teplotu. Výsledkom budú mäkké, šťavnaté a chutné knedle, ktoré potešia aj deti.

Alternatíva k mikrovlnke: naparovanie ako od babičky

Ak nemáte radi mikrovlnky alebo si jednoducho dávate záležať na tradičných spôsoboch, môžete knedle zohriať v pare. Hoci to trvá trochu dlhšie, výsledok je výborný.

Na naparovanie môžete použiť klasický paráčik (naparovací nadstavec), ale poslúži aj obyčajné sitko alebo kovový cedník. Postup je nasledovný:

  1. Do hrnca nalejte trochu vody a priveďte ju do varu.

  2. Knedle nakrájajte na plátky hrubé asi 1 cm.

  3. Naukladajte ich do paráčika alebo sitka – dbajte na to, aby sa jednotlivé plátky nedotýkali.

  4. Hrniec prikryte pokrievkou a nechajte ich v pare maximálne 5 minút.

Dlhší ohrev nie je vhodný – knedle by mohli nasiaknuť vodou a získať nepríjemnú „slizkú“ textúru. Ak dodržíte správny čas, budú krásne nadýchané a chutné, akoby ste ich práve vytiahli z hrnca.

Zhrnutie

Najrýchlejšie riešenie: mikrovlnka s mikroténovým vreckom a pár kvapkami vody
Najlepšia chuť: ohrev v pare, ideálne s paráčikom
Zmrazené knedle? Bez obáv – mikrovlnka to zvládne

Nech už sa rozhodnete pre ktorúkoľvek metódu, vďaka týmto jednoduchým trikom si vždy vychutnáte knedle, ktoré nestratili nič zo svojej pôvodnej jemnosti, vône a chuti. A to bez zbytočného stresu či zložitých postupov.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.