Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako pripraviť a používať bielkovú polevu na medovníky: triky, ktoré sa oplatí poznať

Ako pripraviť a používať bielkovú polevu na medovníky: triky, ktoré sa oplatí poznať
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Ako pripraviť a používať bielkovú polevu na medovníky: triky, ktoré sa oplatí poznať Foto: depositphotos.com
reklama:

Vianočné medovníčky sú klasikou, ktorá nikdy nesklame.

Ich vôňa naplní domov, a keď ich ešte pekne ozdobíme, sú potešením pre oči aj dušu. Niekedy sa však stane, že sa poleva trhá, drobí alebo jednoducho nevyzerá tak, ako by sme si predstavovali. Stačí poznať pár drobných trikov a zdobenie pôjde ako po masle.

Základom je dobre pripravený „sneh“

Úspech pri zdobení medovníkov začína správnou prípravou polevy. Bielok s cukrom nikdy nešľaháme, ale pomaly vymiešame – buď metličkou, alebo mixérom s nástavcami na cesto. Cieľom je hladká hmota bez bubliniek. Ak sa vzduch do snehu dostane, pri zdobení sa linky lámu a poleva sa trhá.

Ako dosiahnuť správnu hustotu

Poleva by nemala byť ani príliš hustá, ani príliš riedka.

  • Na jemné línie a zdobenie špičkou sa osvedčil pomer 1 bielok : 150 g práškového cukru.
  • Ak chcete vylievať väčšie plochy, znížte množstvo cukru na približne 120 g na bielok.

Pred miešaním cukor dvakrát preosejte cez jemné sitko – zabránite tým upchávaniu zdobiacej trubičky a výsledok bude oveľa hladší.

Ako polevu uchovať, aby vydržala

Čerstvo pripravenú polevu uložte do chladničky. V chlade si zachová konzistenciu aj lesk. Ak by ste ju nechali stáť pri izbovej teplote, rýchlo zredne a pri zdobení sa rozlieva, takže detaily stratia tvar.

Malé detaily, veľký rozdiel

Trpezlivosť je pri zdobení najväčší spojenec. Polevu skúste pred použitím krátko premiešať, aby sa zjednotila hustota, a ak je príliš tuhá, môžete ju zjemniť kvapkou citrónovej šťavy alebo pár kvapkami vody.

Keď sa vám podarí nájsť tú správnu konzistenciu, zdobenie sa stane čistou radosťou – a vaše medovníčky budú vyzerať ako z profesionálnej cukrárne.

Záver

Správne pripravený sneh je tajomstvom dokonalých medovníkov. Keď mu venujete trochu starostlivosti, odmení vás nádherným výsledkom – jemným, bielym a hladkým zdobením, ktoré vydrží celé sviatky.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.