Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Ako rýchlo pripraviť chutný domáci chlieb? Skúste to v Remoske

3cerstvy chlieb.jpg
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu

O chrumkavom čerstvom chlebe, ktorý sa pečie priamo u vás doma, sníva takmer každý. Kto by netúžil cítiť tú úžasnú vôňu a okúsiť krehkú kôrku práve pripraveného pečiva? Ak si myslíte, že domáci chlieb je špeciálnou výsadou, mýlite sa. Môže ho pripraviť každá gazdinka alebo kuchár a verte či nie, nepotrebujete na to ani špeciálne vybavenie či zručnosti.

Počuli ste už niekedy o pečení v elektrickej pečúcej mise Remoska®? Táto malá prenosná elektrická rúra je skvelá na prípravu mnohých pokrmov a zvládnete v nej pripraviť aj domáci chlieb. Je to oveľa jednoduchšie, než by ste čakali, pohodlnejšie než pečenie v obyčajnej rúre a spotrebujete pri tom oveľa menej elektrickej energie.

3chlieb v remoske.jpg
Remoska®

Budete na to potrebovať:

  • Remosku – zvoliť si môžete dva modely, a to menší Original, v ktorom pripravíte chlieb s hmotnosťou cca 750 až 800 g alebo väčší Grand pre chleby do veľkosti 1 až 1,2 kg. Ak vám stačí necelý kilový bochníček, malá Remoska® je skvelou voľbou pre akýkoľvek druh chleba. Výhodou väčšej Remosky je, že sa v nej dajú piecť chleby oblého tvaru. Každý chlieb si vyžaduje trocha inú prípravu a ingrediencie, ktoré si predtým podrobne naštudujte.
3original vs grand.jpg
Remoska®

Takto sa vám to podarí

  • Ak máte misu s nepriľnavým povrchom, ničím ju nepotierajte a ani do nej nevkladajte fóliu či papier na pečenie. Nemusíte sa báť, na takomto materiáli sa vám chlieb neprilepí.
  • Remosku nenahrievajte, cesto vkladajte pokojne rovno z chladničky či mrazničky do nerozohriatej misy. Nemusí byť dokonca ani dokonale vykysnuté.
  • Počas celého pečenia je konštantná teplota zhruba 180°C.
  • Ak vidíte na skle Remosky zrazenú vodnú paru, je to v poriadku. Postupne sa časť odparí cez otvory na veku.
  • V malej Remoske je chlieb hotový zhruba za 45 minút. Väčšej to trvá o čosi dlhšie, a to 45 až 55 minút. Závisí to od veľkosti bochníka.

Zopár rád na záver

Remoska® je ideálnym spoločníkom aj na cestách. Ak ste sa vybrali počas jesenných dní napríklad na chatu, aj tu si môžete ráno spríjemniť domácim chlebíkom z vašej Remosky. Model s okienkom je v tomto prípade lepšou voľbou, pretože poskytuje viac miesta a cesto sa v nej môže krásne nafúknuť. Pozor dávajte akurát na jeho množstvo, aby sa vám neprilepilo k okienku. Chlebíky pečené v Remoske ničím nepotierame, pretože kôrka by mohla zostať aj po upečení vlhká. Začiatočníkom odporúčame začať piecť najskôr menšie chleby.

3cerstvy chlieb.jpg
Remoska®
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.