Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako si pripraviť prírodné farbenie vajíčok pomocou cibuľových šupiek?

Ako si pripraviť prírodné farbenie vajíčok pomocou cibuľových šupiek?
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Ako si pripraviť prírodné farbenie vajíčok pomocou cibuľových šupiek? Foto: depositphotos.com
reklama:

Veľká noc je už za rohom a s ňou prichádza aj obľúbená tradícia zdobenia vajíčok, ktorými obdarovávame koledníkov. Okrem klasických potravinárskych farieb sa mnohí rozhodujú pre prírodné spôsoby, ktoré sú nielen ekologické, ale aj krásne a jedinečné.

Farbenie vajíčok je neodmysliteľnou súčasťou veľkonočných zvykov a k tradičným metódam patrí aj použitie cibuľových šupiek. Tento spôsob nám umožní dosiahnuť nádhernú prírodnú farbu, ktorá sa bude líšiť od tých komerčných. Poradíme vám, ako na to, aby vajíčka získali krásny odtieň a zároveň si zachovali svoju prírodnú eleganciu.

Postup pri farbení vajíčok v cibuľových šupkách:

Aby sme dosiahli čo najlepšie výsledky, je najskôr dôležité pripraviť vajíčka tak, aby sa farba na nich dobre uchytila. Pre to je nevyhnutné ich dôkladne umyť a zbaviť akýchkoľvek nečistôt alebo mastnoty.

  1. Do hrnca vložte množstvo cibuľových šupiek a zalejte ich približne 750 ml vody.

  2. Následne pridajte štipku soli, aby sa vajíčka počas varenia nepopraskali, a 2 lyžice octu pre lepšiu stabilitu farby.

  3. Zmes privedieme do varu a keď začne vrieť, opatrne vložíme vajíčka do hrnca. Varíme ich asi 10 minút.

  4. Po uplynutí tejto doby odstavíme hrniec z ohňa, ale vajíčka necháme vo vode až do úplného vychladnutia.

  5. Keď sú vajíčka vychladnuté, osušíme ich na savom povrchu a ak chceme, aby leskli, jemne ich vyleštíme s troškou masla, masti alebo oleja.

Tip: Pre ešte sýtejšiu farbu môžete vajíčka nechať v hrnci so šupkami aj dlhšie, pokojne aj cez noc. Farba sa tak viac zintenzívni.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.