Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako spoznať kvalitné kakao na pečenie? Tu je návod a už sa nenecháte zmiasť

Ako spoznať kvalitné kakao na pečenie?
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Ako spoznať kvalitné kakao na pečenie? Tu je návod a už sa nenecháte zmiasť Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Naozaj dobrý kakaový prášok má výraznú chuť aj vôňu a dokáže cestu dodať čokoládovú príchuť. Veľa produktov ale klame telom. Poradíme, na čo si dať pri nákupe pozor.

Vianočné sviatky sa pomaly, ale iste blížia a s tým stúpa aj dopyt po tradičných ingredienciách na pečenie cukroviniek a sviatočných múčnikov. Kakao jednoznačne patrí medzi ne.

Pridáva sa do cesta na perníčky, osie hniezda, išlské tortičky, používa sa pri príprave čokoládových hľuzoviek a mnohých ďalších druhov pečených i nepečených cukroviniek. Aby výsledok splnil vaše očakávania, siahnite v obchode po skutočne kvalitnom výrobku.

Z výborného kakaa pripravíte aj výbornú horúcu čokoládu. Pozrite sa, ako na to:

Drahocenná surovina

Ako kakao alebo kakaový prášok sa podľa legislatívy označuje produkt z kakaových bôbov, ktorý obsahuje minimálne 20 % kakaového masla. Práve vďaka nemu má výraznú chuť a arómu, a jeho obsah tak vypovedá o celkovej kvalite produktu.

Prejavuje sa aj v cene, pretože sa jedná o cennú a drahú surovinu, ktorá sa vďaka svojim unikátnym vlastnostiam využíva aj v kozmetike a vo farmaceutickom priemysle.

Znížený tuk nie je prednosť

Pokiaľ si dobre preštudujete etiketu, pri veľkej časti kakaových práškov nájdete označenie „kakao so zníženým obsahom tuku“. Hoci by sa mohlo na prvý pohľad zdať, že ide napríklad o diétnejší výrobok, v skutočnosti to znamená len nižší obsah kakaového masla – obvykle v rozmedzí 10-14 %.

Oproti „pravému“ kakau je chuť menej výrazná a na dosiahnutie výraznej čokoládovej chuti ho treba použiť viac. Cenovo vychádza výrazne lacnejšie, ale ak si kúpite drahší variant s vyšším obsahom tuku, postačí vám ho pri pečení menšie množstvo – a aj tak budú dezerty aj pečivo chutiť oveľa lepšie.

Zdroj: www.dtest.czwww.vitalia.cz, www.dumazahrada.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.