Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako správne pripraviť krém

474428695_5649365761001_5649013265001 vs.jpg
8
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
reklama:
1401894313073.jpeg

Šľahačkové, čokoládové alebo pudingové krémy?

Vyberte si ten, ktorý máte najradšej. Sú to všetko rovnaké kalorické bomby, takže je naozaj najlepšie riadiť sa chuťou. A tiež  je pravidlom, že máme všetko robiť z kvalitných surovín. Výrazne sa nám to podpíše na výsledku.

Lahodné krémy

Šľahačkový krém si môžeme urobiť napríklad zo syra z tučnej smotany nazvaného mascarpone. Je jemný a bez chuti. Avšak v kombinácii s ovocím je skvelý. Často sa používa dohromady s korpusom red velvet. Efektný červený korpus vytvára s bielym krémom pôsobivý kontrast.

Vyšľahajte šľahačku s cukrom a stužovačom. Pridajte mascarpone a krém máte hotový. Môžete aj experimentovať. Inú chuť krému dodá, keď do neho ešte pridáte tvaroh. Nebojte sa ani pikantného korenia, ako je červené korenie alebo chilli. Pudingové krémy môžeme dochutiť ovocím alebo vylepšiť čokoládou. Pridávajú sa do nich aj likéry alebo orechy.

Nešetrite na ingredienciách, je to totiž veľmi poznať na chuti. Je lepšie siahnuť po masle než po margaríne. Správny šmrnc vašej torte či zákusku dodá poctivá čokoláda s vysokým obsahom kakaa. Nemám rada náhradky. Keď jahodový krém, tak s naozajstnými jahodami. Keď citrónový, zvaríme šťavu z citróna.

Krém 100x inak

Na základný krém potrebujeme:

2 masla (500 g),

2 vanilkové pudingy,

200 g práškového cukru,

2 vanilkové cukre,

500-600 ml mlieka.

Uvaríme puding s cukrami. Ešte do horúceho pudingu vmiešame maslo. Prikryjeme  fóliou a dáme na niekoľko hodín do chladničky a potom vyšľaháme.

Krém môžete ochutiť podľa fantázie pridaním kakaa alebo obľúbenej (kvalitnej) čokolády do horúceho pudingu. Skúsiť môžete tiež rozpustnú kávu na kávový krém. Alebo opražené orechy a kvapku rumu a máte lahodný krém pre dospelákov. Len nezabudnite ubrať cukor, ak dávate bielu alebo mliečnu čokoládu, aby nebol krém presladený.

  • Pri príprave maslového krému by mali mať všetky suroviny rovnakú teplotu, inak by sa vám mohli zraziť.Je dobré si ich pripraviť na jedno miesto aspoň dve hodiny pred použitím.
  • Ak sa nám krém zrazí, nahrejeme ho a vyšľaháme znovu.
  • Krémom plníme múčniky až po úplnom vychladnutí.
  • Upečené cesto pred nanesením krému potrieme pikantným džemom, ktorý zvýrazní chuť múčnika a zároveň zabráni krému vsiaknuť do cesta.
Slivki_poverkhnost_tekstura_vzbitye_slivki_93358_3000x2000.jpg

Základný maslový krém

  • 500 ml mlieka
  • 6 lyžíc hladkej alebo polohrubej múky
  • 250 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • prísady( kakao, káva,kokos, rum, orechy a pod)

Z mlieka a múky uvaríme hustú kašu. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom, po lyžiciach zašľaháme vychladnutú kašu , a dochutíme prísadou podľa vlastnej chuti.

Lemoncupcake2.jpg

Základný maslový krém z pudingu

  • 250 ml mlieka
  • 1 balíček vanilkového pudingu
  • 250 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 1 lyžica rumu

Z mlieka a pudingu klasickým spôsobom uvaríme hustý puding. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a s rumom.Postupne pridáme vychladnutý puding a vyšľaháme spolu.

Žĺtkový maslový krém

  • 500 ml mlieka
  • 3 veľké lyžice maizeny (gustinu alebo zlatého klasu)
  • 150 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 5 žĺtkov
  • 250 g masla

Z mlieka, maizeny, krupicového cukru a vanilkového cukru a zo žĺtkov uvaríme za stáleho miešania hustý krém.Po vychladnutí doň zašľaháme maslo.

Croppedimage733456 chocolate irish cream cake 732x455 2.jpg

Jednoduchý čokoládový krém

  • 250 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 3 lyžice kakaa

Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom a s kakaom.

Smotanový čokoládový krém

  • 1 smotana na šľahanie
  • 100 g čokolády na varenie
  • 1 lyžica kakaa
  • 1 lyžica práškového cukru
  • 1 lyžica solamylu
  • 250 g masla

Smotanu zohrejeme vo vodnom kúpeli, rozpustíme v nej čokoládu, pridáme kakao, cukor a solamyl a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Vychladnutú zmes vyšľaháme s maslom.

Parížsky krém

  • 1 smotana na šľahanie
  • 50 g  krupicového cukru
  • 2 lyžice kakaa
  • 250 g masla

Smotanu deň vopred zvaríme s cukrom a kakaom.Na druhý deň vyšľaháme s maslom.

Bailey_s_irish_cream_cake.jpg

Jednoduchý kávový krém

  • 150 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 3 lyžičky jemnej instantnej kávy rozmiešanej v troške vriacej vody

Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny.Po kvapkách zašľahávame kávu..

Ľahký kávový krém

  • 300 ml mlieka
  • 1 balík vanilkového pudingu
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 1 kopcovitá lyžička najemno pomletej kávy
  • 1 smotana na šľahanie

Z mlieka a pudingového prášku a  1 lyžice cukru uvaríme puding, do ktorého zamiešame kávu.Po vychladnutí do krému vymiešame vyšľahanú šľahačku s druhou lyžicou cukru.

Karamelový krém so salka

  • 250 g masla
  • 1 konzerva salka

Kondenzované mlieko povaríme 2 hodiny vo vodnom kúpeli.Po vychladnutí ho vyšľaháme s maslom.

89c454ebe91b57a7f85789aef2e760f5.jpg

Krém s vaječným koňakom

  • 200 g masla
  • 1 žĺtok
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 1 dl vaječného koňaku

Zmäknuté maslo vyšľaháme do peny, pridáme žĺtok, cukor a vaječný koňak a vyšľaháme spolu..

Orechový krém

  • 150 g mletých orechov podľa chuti
  • 8 lyžíc mlieka
  • 250 g masla
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 2 balíčky vanilkového cukru

Pomleté orechy sparíme vriacim mliekom. Maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a s vychladnutými orechmi.

4dcce6695798d.jpg

Kokosový krém

  • 100 g strúhaného kokosu
  • 2 dl mlieka
  • 250 g masla
  • 150 g práškového cukru

Kokos sparíme vriacim mliekom.Maslo vymiešame s práškovým cukrom a vmiešame doň kokosovú hmotu.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.