Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Ako správne variť vajcia

Vajcia
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
reklama:

Postup prípravy

Ideálne sú čerstvé vajcia, maximálne štrnásť dní staré. Do hrnca dáme vodu soľ a privedieme k varu. Vajcia na silnejšom konci napichneme a na lyžicu je vkladáme do vriacej vody. Ak chceme vajcia namäkko, vyberieme ich lyžicou po 3 minútach. Varíme Ak vajcia na Hniličku, vyberáme ich po 4,5 minútach varu. Vajcia na tvrdo varíme podľa veľkosti 8 až 10 minút. Horúce varené vajcia servírujeme v kalíškoch špeciálne určených pre podávanie vajec spolu s  lyžičkou a soľničkou. Výborne chutia s tmavým chlebom a čerstvou zeleninou.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.