Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako správne variť vajcia

Vajcia
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
reklama:

Postup prípravy

Ideálne sú čerstvé vajcia, maximálne štrnásť dní staré. Do hrnca dáme vodu soľ a privedieme k varu. Vajcia na silnejšom konci napichneme a na lyžicu je vkladáme do vriacej vody. Ak chceme vajcia namäkko, vyberieme ich lyžicou po 3 minútach. Varíme Ak vajcia na Hniličku, vyberáme ich po 4,5 minútach varu. Vajcia na tvrdo varíme podľa veľkosti 8 až 10 minút. Horúce varené vajcia servírujeme v kalíškoch špeciálne určených pre podávanie vajec spolu s  lyžičkou a soľničkou. Výborne chutia s tmavým chlebom a čerstvou zeleninou.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.