
- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Ako zmraziť papriky na plnenie na zimu
Ako zmraziť papriky na plnenie na zimu

Moja rodina miluje plnené papriky. Zvykla som ich variť iba v lete a na jeseň, pretože paprika PCR je v zime dosť drahá. Ale posledných pár rokov som papriky plnila celoročne. Preto som začala papriky mraziť na zimu.

Tento postup sa robí jednoducho a rýchlo. V zime stačí vybrať mrazené papriky, nechať ich trochu rozmraziť a bez varenia ich môžete naplniť rôznymi plnkami a potom dusiť. Po rozmrazení si papriky dobre držia tvar. Chutia rovnako dobre ako čerstvé papriky. Odporúčam každému, aby si tento jednoduchý a zdravý postup vyskúšal!
Na mrazenie si musíte vybrať pomerne veľké papriky, ktoré sú vhodné na plnenie.
Ja radšej beriem papriky s hrubými stenami, sú šťavnatejšie, chutnejšie a ideálne na plnenie akoukoľvek plnkou.
Ostrým nožom odrežte vrchnú časť paprík spolu s kališným lístkom. Z paprík odstráňte priečky a zvnútra ich opláchnite tečúcou vodou, aby ste sa zbavili semien. Vodu, ktorá zostane po umytí zeleniny, vytraste.
Vršky oddeľujem od kališných lístkov a tiež ich mrazím, všetko spolu dám do samostatného vrecka. V zime ich pridávam do krémových polievok.

Vyberte papriky podľa veľkosti a vložte ich do seba, čím vytvoríte „pyramídu“ (zvyčajne tvorím pyramídu zo 4 paprík), ako na fotografii.
Potom vytvorenú paprikovú pyramídu položte na papierové utierky, aby dôkladne vysušili.
Keď sú papriky dobre vysušené, opatrne vložte pyramídy vedľa seba do mikroténových sáčkov. Ja zvyčajne dávam do vrecka 2-3 pyramídy (to znamená, že zvyčajne mrazím 8-12 paprík vo vrecku).
Všetky vrecká s paprikami pripravenými na plnenie zaviažte a vložte ich do mrazničky .
V zime vyberiem potrebné množstvo mrazených paprík, ľahko sa od seba oddeľujú. Potom ich rozmrazím , naplním ľubovoľnou plnkou a uvarím. Plnené papriky z mrazených paprík nie sú chuťovo horšie ako čerstvé plnené papriky.
