- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Akú múku použiť do kysnutých buchiet? Naše babičky vedeli, ktorá je tá najlepšia
Akú múku použiť do kysnutých buchiet? Naše babičky vedeli, ktorá je tá najlepšia
Kysnuté buchty patria medzi jedny z najobľúbenejších buchiet a zároveň najobávanejších u pekárov začiatočníkov. Strach z toho, že cesto nevykysne a celá práca bude k ničomu, je strašiakom v mnohých kuchyniach. Jeden z fígľov, aby sa toto nestalo, spočíva v správne použitej múke.
Nadýchané kysnuté buchty sa zdajú náročnejšie nielen na prípravu, ale aj na čas. Pokiaľ však svoje obavy prekonáte a do kysnutých buchiet sa pustíte, uvidíte, že nejde o nič zložité a dozlatista upečená buchta vám krásne prevonia celý dom.
Ktorá múka je tá ideálna
Keď sa povedia kysnuté buchty, niekto si ich predstaví s náplňou tvarohovou a iný zase s lekvárom. Záleží totiž úplne na vás, náplň môžete zvoliť podľa svojich chutí. Ako, ale pripraviť cesto, ktoré sa zaručene podarí? Jeden z trikov sa ukrýva v správne zvolenej múke.
Osvedčenou múkou, s ktorou piekli už naše babičky, je bezpochyby hladká múka. Najlepšia je tá, ktorá je menej vymletá a má viac lepku. Vďaka nej sa cesto nebude toľko lepiť a bude mať ideálnu konzistenciu.
Mnohé gazdinky rady používajú aj múku polohrubú, s hladkou múkou ju môžete miešať napoly.
Odporúčame múku preosiať cez sito, aby bola čo najjemnejšia a bez hrudiek. Jemnosť múky vám zaistí jemný a nadýchaný výsledný pokrm.
Zdroj: www.toprecepty.cz