Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Akú múku zvoliť na linecké cesto?

Akú múku zvoliť na linecké cesto?
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Akú múku zvoliť na linecké cesto? Foto: www.freepik.com
reklama:

Pri výbere múky na linecké cesto je jasná odpoveď: hladká múka je jedinou vhodnou možnosťou. Tento druh cesta sa bežne používa na pečenie rôznych typov vianočných cukroviniek a sušienok, ako aj na prípravu mriežkových koláčov alebo rezov na plechu.

Linecké cesto je zložené z múky, masla, cukru a žĺtkov. Je nevyhnutné, aby mali všetky ingrediencie rovnakú teplotu, čo prispieva k tomu, aby bolo cesto vláčne, jemné a ľahko tvarovateľné.

Pre dosiahnutie najlepších výsledkov by ste mali siahnuť po hladkej múke, ktorá môže byť pšeničná, špaldová alebo bezlepková, avšak musí mať vysokú jemnosť. Príkladom takejto múky je múka z dvojnulky.

Pri príprave lineckého cesta je dôležité konať rýchlo a minimalizovať zahriatie. Ak sa cesto príliš zahreje, mäkké maslo môže spustiť uvoľnenie lepku z múky, čo by viedlo k zmene textúry cesta a jeho deformácii počas pečenia.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.