Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Arónia – prírodný poklad plný antioxidantov

Arónia – prírodný poklad plný antioxidantov
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Arónia – prírodný poklad plný antioxidantov Foto: depositphotos.com
reklama:

Arónia, známa aj ako čierna jarabina, pochádza zo Severnej Ameriky, no v posledných rokoch si získava čoraz väčšiu popularitu aj v Európe. Tieto tmavé bobule sú mimoriadne bohaté na dôležité vitamíny (A, C, B a E), minerálne látky a silné antioxidanty, ktoré chránia bunky pred poškodením.

Odborníci považujú aróniovú šťavu za jeden z najúčinnejších prírodných antioxidantov, ktoré poznáme.

Ako arónia prospieva zdraviu?

Pravidelná konzumácia arónie môže mať výrazne pozitívny vplyv na organizmus. Ak si chcete udržať vitalitu, odporúča sa denne zjesť približne 30 čerstvých bobúľ. Veľmi obľúbenou formou je aj za studena lisovaná šťava, ktorá si zachováva svoje prospešné látky až dva roky. Ideálny režim užívania je trikrát denne po 50 ml, pričom jej dlhodobá konzumácia môže prispieť k celkovému zlepšeniu zdravotného stavu.

Medzi najvýznamnejšie účinky arónie patria:

  • Posilnenie kardiovaskulárneho systému a zníženie krvného tlaku
  • Podpora trávenia a odstránenie žalúdočných ťažkostí
  • Zmiernenie migrén a bolestí hlavy
  • Ochrana črevného traktu a prevencia tráviacich problémov
  • Stimulácia imunitného systému a podpora obranyschopnosti organizmu
  • Prevencia cukrovky a zlepšenie regulácie hladiny cukru v krvi
  • Zlepšenie pamäte a koncentrácie
  • Ochrana očí pred škodlivým UV žiarením a prevencia sivého zákalu
  • Podpora zdravia pokožky, zlepšenie jej pružnosti a spomalenie prejavov starnutia

Možnosti využitia arónie v kuchyni

Aróniové bobule sú všestranné a dajú sa konzumovať nielen čerstvé, ale aj v rôznych spracovaných formách. Výborne sa hodia na výrobu džemov, želé, kompótov či ovocných štiav. Môžete ich kombinovať s jablkami, pomarančmi a ďalším ovocím, čím získate chutné a výživné nápoje. Pridať ich možno aj do jogurtov či cereálií, kde obohatia jedálniček o cenné živiny.

Vďaka svojmu bohatému zloženiu a širokým zdravotným benefitom je arónia skvelou voľbou pre každého, kto chce podporiť svoje zdravie prirodzenou cestou.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.