- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Škola varenia
- Babičkine kysnuté buchty s tvarohom alebo lekvárom. Vydržia čerstvé až tri dni
Babičkine kysnuté buchty s tvarohom alebo lekvárom. Vydržia čerstvé až tri dni
reklama:
Kto by nemiloval babičkine kysnuté buchty s lekvárom alebo tvarohom. Recept na tieto buchty je navyše jednoduchý a zároveň vám vydrží čerstvé až tri dni.
Ingrediencie
- Cukor krupica 6 lyžicou
- Soľ 1 lyžička
- Mlieko 300 ml
- Rum 1 lyžica
- Maslo 80 g
- Čerstvé droždie 1 balenie
- Slivkový lekvár alebo tvaroh podľa chuti
- Polohrubá múka 750 g
- Žĺtky 2 ks
Postup prípravy
- Vo väčšej mise zmiešajte všetky ingrediencie dohromady.
- Cesto potom zľahka posypte múkou, prikryte ho utierkou a uchovajte na nejakom teplom mieste.
- Akonáhle cesto dostatočne vykysne, rozdeľte ho približne na 25 rovnako veľkých kúskov.
- Na pomúčenej doske jednotlivé kúsky rozvaľkajte a dovnútra vložte náplň – lekvár alebo tvaroh.
- Jednotlivé buchtičky vyskladajte vedľa seba do maslom vymasteného pekáča vždy spojom dole.
- Každú buchtu pred vložením do pekáča potrite maslom, aby sa vám nepripiekli a potom naneste maslo aj hore na buchty.
- Pečte vo vopred predhriatej rúre na 170 °C približne 30 minút.
Dobrú chuť!
reklama: