Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Banánový chlebíček s jahodami a čokoládou

Banánový chlebíček s jahodami a čokoládou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Banánový chlebíček s jahodami a čokoládou Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Banán-jahody-čokoláda. Toto trio v akejkoľvek podobe je stávka na istotu, ktorá nikdy nesklame a neomrzí. Skúste túto senzačnú kombináciu aplikovať aj pri príprave banana bread.

Ingrediencie pre:
1 formu na biskupský chlebíček 22 × 8 cm

150 g čerstvých jahôd
50 g horkej čokolády
2 ks banánu
2 ks vajcia
150 g cmaru
3 lyžice repkového oleja
70 g cukru krupica
300 g polohrubej múky
1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
1 lyžička jedlej sódy
1 štipka soli
3 ks jahôd

Úžasne vláčny banánový chlebíček s jahodami a čokoládou môžete pripraviť aj v zdravšej verzii. Polohrubú pšeničnú múku nahraďte múkou špaldovou a cukor môžete vymeniť za prírodné sladidlá xylitol alebo erytritol, prípadne za kokosový cukor či trstinovú šťavu panelu. A ak ste už prešli zo sezóny jahôd na sezónu malín, čučoriedok či černíc, stále je pre vás recept aktuálny. Tieto tri druhy ovocia budú v chlebíčku chutiť rovnako dobre ako jahody.
01.

Jahody a čokoládu nakrájajte na drobné kocky a zatiaľ dajte bokom.

02.

Dobre zrelé banány roztlačte vidličkou alebo rozmixujte. Prešľahajte metlou s vajcami, cmarom a olejom.
03.

K banánovej zmesi prisypte cukor, múku, kypriaci prášok, sódu a štipku soli. Dobre premiešajte, aby sa ingrediencie prepojili. Nakoniec vmiešajte jahody s čokoládou.

04.

Cesto nalejte do chlebíčkovej formy vyloženej papierom na pečenie. Vareškou uhlaďte. Zvyšné 3 jahody nakrájajte na plátky a rozprestrite po povrchu cesta.
05.

Pečte pri 170 °C 50 minút. Nechajte niekoľko minút chladnúť vo forme, potom opatrne preložte na mriežku. Krájajte až po vychladnutí.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.