Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Banánový chlebíček s jahodami a čokoládou

Banánový chlebíček s jahodami a čokoládou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Banánový chlebíček s jahodami a čokoládou Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Banán-jahody-čokoláda. Toto trio v akejkoľvek podobe je stávka na istotu, ktorá nikdy nesklame a neomrzí. Skúste túto senzačnú kombináciu aplikovať aj pri príprave banana bread.

Ingrediencie pre:
1 formu na biskupský chlebíček 22 × 8 cm

150 g čerstvých jahôd
50 g horkej čokolády
2 ks banánu
2 ks vajcia
150 g cmaru
3 lyžice repkového oleja
70 g cukru krupica
300 g polohrubej múky
1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
1 lyžička jedlej sódy
1 štipka soli
3 ks jahôd

Úžasne vláčny banánový chlebíček s jahodami a čokoládou môžete pripraviť aj v zdravšej verzii. Polohrubú pšeničnú múku nahraďte múkou špaldovou a cukor môžete vymeniť za prírodné sladidlá xylitol alebo erytritol, prípadne za kokosový cukor či trstinovú šťavu panelu. A ak ste už prešli zo sezóny jahôd na sezónu malín, čučoriedok či černíc, stále je pre vás recept aktuálny. Tieto tri druhy ovocia budú v chlebíčku chutiť rovnako dobre ako jahody.
01.

Jahody a čokoládu nakrájajte na drobné kocky a zatiaľ dajte bokom.

02.

Dobre zrelé banány roztlačte vidličkou alebo rozmixujte. Prešľahajte metlou s vajcami, cmarom a olejom.
03.

K banánovej zmesi prisypte cukor, múku, kypriaci prášok, sódu a štipku soli. Dobre premiešajte, aby sa ingrediencie prepojili. Nakoniec vmiešajte jahody s čokoládou.

04.

Cesto nalejte do chlebíčkovej formy vyloženej papierom na pečenie. Vareškou uhlaďte. Zvyšné 3 jahody nakrájajte na plátky a rozprestrite po povrchu cesta.
05.

Pečte pri 170 °C 50 minút. Nechajte niekoľko minút chladnúť vo forme, potom opatrne preložte na mriežku. Krájajte až po vychladnutí.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.