- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Bezlepková pudingová bábovka – chutná a jednoduchá
Bezlepková pudingová bábovka – chutná a jednoduchá
Mnoho ľudí sa domnieva, že bezlepkové dezerty sú menej chutné a viac pripomínajú kompromis. Avšak, kto ochutná túto bábovku, bude príjemne prekvapený jemnou a lahodnou chuťou, ktorá sa doslova roztopí v ústach. Príprava je rýchla a zvládne ju aj začiatočník v kuchyni.
Tento recept je skvelý aj pre tých, ktorí hľadajú cenovo výhodnú pochúťku. Bezlepková verzia bábovky je nielen chutná, ale aj veľmi dostupná.
Čo budete potrebovať pred začatím pečenia
V prípade, že potrebujete bezlepkovú verziu, použite špeciálne ingrediencie. Ak naopak nemusíte dbať na bezlepkovú diétu, klasické suroviny sú tiež v poriadku. Stačí vám iba trocha času a môžete sa pustiť do pečenia.
Na meranie surovín použite menší hrnček (približne 200 ml).
Na prípravu bábovky budete potrebovať:
- 4 balíčky vanilkového pudingu
- 4 vajíčka
- 1 hrnček oleja
- 1 hrnček cukru
- 1 balíček prášku do pečiva
- Strúhaný kokos na vysypanie formy
- Vanilkový cukor na posypanie hotovej bábovky
Postup prípravy pudingovej bábovky
Začnite tým, že v miske zmiešate pudingové prášky s cukrom a práškom do pečiva. Pridajte vajíčka a olej, všetko dôkladne premiešajte, aby vzniklo hladké cesto. Ak máte chuť na niečo extra, môžete pridať hrozienka, kandizované ovocie, kúsky čokolády alebo nasekané orechy podľa vlastného výberu.
Zmes dobre premiešajte a nalejte do formy, ktorú ste predtým vymastili a vysypali strúhaným kokosom (ak pečiete bez lepku). V prípade bežného pečenia môžete použiť múku na vysypanie formy.
Pečenie v rúre
Bábovku pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 30 minút. Skontrolujte, či je hotová pomocou špáradla – ak sa naň cesto nelepí, bábovka je upečená aj vnútri. Po upečení ju vyklopte z formy a posypte vanilkovým cukrom. Nechajte vychladnúť, aby si zachovala svoju vláčnosť.
Tento jednoduchý a rýchly recept je ideálny pre každú príležitosť, či už ide o rodinnú oslavu, alebo len ako sladká pochúťka na víkend.