- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Blesková nepečená torta: Stačí mať piškóty, smotanu a orechy. Pozrite
Blesková nepečená torta: Stačí mať piškóty, smotanu a orechy. Pozrite
Máte chuť na niečo sladké, ale vaša chladnička takmer zíva prázdnotou? Aj tak môžete vykúzliť chutnú aj vizuálne zaujímavú tortu. Postačí na to pár základných surovín, forma a niekoľko málo minút. A výsledok bude rozhodne stáť za to.
Celý rad dezertov je pomerne náročný na prípravu. Je na ňu potrebné množstvo ingrediencií, času a tiež pri nej hocikedy ušpiníte ohromné množstvo riadu, ktorý sa potom rozhodne nechce nikomu umývať. Našťastie ale existuje jedna nepečená torta, ktorá je bleskovo hotová a nemusíte kvôli nemu ani utekať do supermarketu. Suroviny máte totiž určite doma.
Ako pripraviť lahodnú nepečenú tortu z pár surovín, zistíte vo videu na YouTube (kanál Kuchyne Lidlu):
Najjednoduchší krém
Do misy dajte 400 gramov smotanového syra as 25 gramami práškového cukru ho utrite do peny. Potom do neho nalejte 125 gramov smotany na šľahanie a všetko spoločne šľahajte asi 3 minúty, aby vznikol jemný a nadýchaný krém. Nakoniec prisypte 50 gramov nahrubo nasekaných vlašských orechov a premiešajte stierkou.
Domáci karamel
V ďalšom kroku si vyrobíte domáci karamel, ktorý torte dodá úžasnú sladkosť. Do hrnca so silnejším dnom nasypte 75 gramov krupicového cukru a nechajte ho skaramelizovať. Vyčkajte, kým nebude krásne zlatistý, a potom hrniec odstavte zo sporáka. V inom hrnci zohrejte 50 mililitrov smotany na šľahanie a rozpustite v nej 30 gramov masla. Potom znovu zahrejte karamel a opatrne do neho vmiešajte horúcu smotanu. Za stáleho miešania varte karamel do doby, kým bude tak akurát hustý.
Kompletovanie torty
Nakoniec už stačí dať celú tortu dohromady. Pripravte si obdĺžnikovú formu a vysteľte ju papierom na pečenie. Naň vedľa seba vyskladajte dlhé cukrárske piškóty tak, aby pokryli celé dno. Na piškóty rovnomerne natrite prvú vrstvu krému. Mala by byť vysoká asi 1 centimeter. Na krém opäť vyskladajte piškóty. Tie tentoraz zalejte domácim karamelom. Karamel spotrebujte celý.
Na karamel natrite ďalšiu vrstvu krému a naň znovu vyskladajte cukrárske piškóty. Takto pripravenú tortu vložte do chladničky minimálne na 2 hodiny (ideálne však cez noc) a potom ju vyklopte. Potrite ho zvyšným krémom a ozdobte ho nasekanými vlašskými orechmi. Tortu následne vložte znovu do chladničky. Podávajte ho vychladený a nakrájaný na hrubšie plátky.
TIP: Namiesto formy môžete dezert pripraviť aj do pohárov. Servírovanie je potom ešte nápaditejšie a hlavne jednoduchšie.
Zdroje: kuchynelidlu.cz, www.vareni.cz, www.ireceptar.cz