Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Bleskové nepečené dobroty: Margot guľôčky s kokosom, rumovou arómou a čokoládovým nádychom

Bleskové nepečené dobroty: Margot guľôčky s kokosom, rumovou arómou a čokoládovým nádychom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Bleskové nepečené dobroty: Margot guľôčky s kokosom, rumovou arómou a čokoládovým nádychom Foto: depositphotos.com
reklama:

Ak vám pred Vianocami dochádzajú nápady na sladkosti, nepečené guľôčky sú istota.

Pripravia sa rýchlo, bez veľkej námahy a chutia takmer každému. Tentoraz môžete siahnuť po kokosových tyčinkách Margot – postarajú sa o skvelú chuť aj vôňu a veľkú časť práce odvedú za vás.

Využitie v kuchyni, ktoré vás možno prekvapí

Hoci si ju mnohí dopriavajú len tak, Margotka je už roky obľúbenou súčasťou dezertov. Strúhaná výborne ochutí bábovku, zjemní krém do torty, hodí sa do rezov a pokojne ju môžete použiť aj do pohárových dezertov.

Jedným z najjednoduchších receptov, ktoré z nej vyčarujete, sú nepečené guľôčky. Chuť čokolády, rumu a kokosu zabezpečí samotná tyčinka, takže nejde len o ďalší variant kokosových guličiek – tieto sú skutočná sviatočná rýchlovka, ktorá zachutí aj tým, čo pečeniu veľmi neholdujú.

Guľôčky plné kokosu aj chrumkavého prekvapenia

V prípade, že ste už všetok kokos minuli na kokosky alebo iné pečivo, Margotka poslúži ako perfektný spôsob, ako dodať receptu potrebnú kokosovú chuť. Navyše sa do stredu každej guľôčky vkladá celý lieskový oriešok, ktorý dodá sladkosti šmrnc a urobí z nej malú domácu pralinku.

Tieto guľôčky sú prirodzene bezlepkové, takže sa hodia aj pre tých, ktorí sa lepku vyhýbajú. Ak by ste však chceli klasickú nepečenú verziu z piškótového základu, môžete Margotku použiť iba ako ochutenie.

Ako si pripraviť margotkové guľôčky

Nižšie nájdete jednoduchý postup na verziu bez piškót. Príprava nezaberie veľa času a výsledok krásne drží tvar.

Suroviny:
2 tyčinky Margot (2 × 100 g),

60 g masla, 50 ml vody,

100 g sušeného mlieka,
50 g kryštálového cukru,

50 g strúhaného kokosu,

cca 30 lieskových orieškov,
strúhaný kokos na obaľovanie.

Postup:

  1. Do menšieho hrnca nalejte vodu, pridajte maslo a cukor. Pomaly zahrievajte, kým sa všetko nerozpustí.
  2. Do teplej zmesi vsypte sušené mlieko, nastrúhané Margotky a kokos. Premiešajte, aby sa ingrediencie spojili, a nechajte hmotu vychladnúť.
  3. Z odpočinutého cesta tvarujte malé guľôčky. Každú najprv sploštite, vložte do nej lieskový oriešok a opäť vytvarujte guľku.
  4. Obalte v kokose a nechajte v chladničke stuhnúť.
reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy: ,

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.