Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Bôčik z grilu: Šťavnatá pochúťka v pivnej marináde, ktorú si zamiluješ

Bôčik z grilu: Šťavnatá pochúťka v pivnej marináde, ktorú si zamiluješ
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Bôčik z grilu: Šťavnatá pochúťka v pivnej marináde, ktorú si zamiluješ Foto: depositphotos.com
reklama:

Grilovanie bez poriadne prepečeného bôčika? Pre mnohých si to ani nevieme predstaviť. Tá chrumkavá kôrka, intenzívna vôňa a šťavnaté vnútro robia z bravčového bôčika hviezdu každej letnej grilovačky. A ak ho naložíš do marinády z čierneho piva a byliniek, priprav sa na skutočný gurmánsky zážitok.

Prečo práve bôčik?

Na grile sa najviac osvedčí mäso s vyšším obsahom tuku – práve ten zabezpečí, že mäso nevyschne a po ugrilovaní bude krásne mäkké. Bôčik je v tomto smere ideálna voľba. Pripravovať ho môžeš vcelku alebo si ho rovno nakrájaj na plátky, ktoré sa rýchlejšie prepečú a ľahšie marinujú.

Suroviny na 6 porcií:

  • 1 kg bravčového bôčika bez kože a kosti

  • 7 strúčikov cesnaku

  • 3 vetvičky čerstvej šalvie

  • 3 vetvičky majoránky

Na prípravu marinády:

  • 1 ČL mletej rasce

  • šťava z polovice citróna

  • 4 PL olivového oleja

  • 1 ČL sušeného tymianu

  • 100 ml tmavého piva

  • soľ podľa chuti

  • štipka mletého citrónového korenia

Ako na to – krok za krokom:

  1. Bylinková pasta: Najprv si pretlač cesnak, nasekaj šalviu s majoránkou a premiešaj ich do voňavej pasty.

  2. Marináda: V miske si spoj citrónovú šťavu, olivový olej, pivo, citrónové korenie, soľ, rascu a tymian. Vznikne ti aromatická marináda s jemne horkastou pivnou chuťou.

  3. Príprava mäsa: Bôčik nakrájaj na plátky hrubé približne jeden centimeter. Každý kus potri bylinkovo-cesnakovou zmesou a následne ich ponor do pripravenej marinády. Mäso nechaj odležať minimálne 2 hodiny, no najlepšie cez noc v chladničke.

  4. Grilovanie: Namarinované kúsky pokladaj na dobre rozpálený gril alebo lávový kameň. Griluj pomaly, otáčaj ich a občas potri zvyšnou marinádou, aby sa nepripiekli a zostali krásne šťavnaté.

Tip na záver

Keď sa bôčik začne na grile sfarbovať dozlatista a uvoľní sa z neho lákavá vôňa cesnaku a piva, máš vyhraté. Priprav sa na to, že vôňa priláka aj tých, ktorí pôvodne nemali hlad.

Táto verzia bôčika nie je len obyčajným kúskom mäsa – je to lahôdka, ktorú si ľahko zamiluje celá partia. Vyskúšaj ju už na najbližšej grilovačke!

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.