Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Bonnská polievka na chudnutie: Jedzte a chudnite!

Bonnská polievka
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Bonnská polievka Foto: depositphotos.com
reklama:

Jesť a zároveň schudnúť – znie to ako sen, však? Bonnská polievka na chudnutie je odpoveďou pre všetkých, ktorí snívajú o jednoduchom spôsobe, ako sa zbaviť prebytočných kilogramov. Možno ste už o nej počuli: ide o základ diéty, ktorá vám umožní polievku konzumovať 3 až 7 dní, v závislosti od toho, koľko chcete schudnúť. Počet porcií nie je nijako obmedzený – vždy, keď pocítite hlad, jednoducho si dajte ďalšiu misku polievky. Výsledky na seba nenechajú dlho čakať!

Každý deň diéty je spojený s ďalšou povolenou potravinou. Jeden deň môžete k polievke pridať zeleninu, iný deň ovocie (okrem banánov, hrozna a melónu), nasledujúci deň varené mäso, a potom kombináciu mäsa alebo hydiny so zeleninou. Ďalšie dni môžete zaradiť varenú hnedú ryžu guľatu Mánya so zeleninou, varené zemiaky so zeleninou a nakoniec mäso alebo hydinu, zelený šalát a ovocie. Čo sa týka nápojov, bez obmedzení si môžete dopriať čistú vodu, nesladený čaj alebo kávu.

Čo robí túto polievku takou účinnou? Jej tajomstvo spočíva v zelenine s negatívnymi kalóriami, čo znamená, že na ich trávenie potrebujete viac energie, ako vám poskytnú. Hlavné zložky sú zeler (koreň alebo stonka), kapusta, cibuľa a petržlen. Pričom 100 g tejto polievky má len 27 kcal. Niektoré druhy zeleniny navyše pomáhajú odstraňovať prebytočnú tekutinu z tela, a vláknina sa postará o pocit sýtosti. Táto polievka neobsahuje soľ, zelenina nie je dusená a chuť sa vylepšuje sušenými bylinkami, korením či citrónovou šťavou. Diétu však neodporúčame držať dlhšie ako 7 dní.

Recept na Bonnskú polievku (6 porcií)

  • Zložitosť: ľahká
  • Kalórie: 67,94 kcal/porcia
  • Porcie: 6
  • Čas prípravy: 30 min
  • Dodatočný čas: 15 min

Ingrediencie:

  • Karfiol alebo biela kapusta – 300 g
  • Koreň zeleru alebo stonkový zeler – 200 g
  • Cibuľa – 3 ks
  • Cesnak – 2 klinčeky
  • Mrkva – 1 ks
  • Paradajky – 3 ks
  • Sladká červená paprika – 2 ks
  • Čerstvá petržlenová vňať – 5 vetvičiek
  • Mletý kmín, mletý koriander, horúca červená paprika – všetko na špičku noža
  • Bobkový list – 1 ks
  • Citrónová šťava – 1 polievková lyžica
  • Zelené bylinky – na servírovanie

Postup prípravy:

  1. Krok 1
    Pripravte všetku zeleninu. Cibuľu, cesnak a zeler ošúpte a nakrájajte – cibuľu na krúžky, koreň zeleru na kocky, cesnak a petržlen nasekajte.
  2. Krok 2
    Paradajky olúpte – urobte na nich priečne rezy a dajte ich na 2-4 minúty do vriacej vody. Potom ich opláchnite studenou vodou, odstráňte šupku a nakrájajte.
  3. Krok 3
    Zo sladkej papriky odstráňte semienka a nakrájajte ju na pásiky. Mrkvu nakrájajte na plátky. Karfiol rozdeľte na ružičky, alebo ak máte bielu kapustu, nakrájajte ju.
  4. Krok 4
    Všetku zeleninu dajte do hrnca, pridajte vodu tak, aby pokryla zeleninu asi o 2 cm. Priveďte do varu a zbavte sa peny. Potom znížte teplotu, pridajte petržlen a cesnak a varte 25-30 minút. Ku koncu varenia pridajte bobkový list, rascu, koriander a feferónku. Soľ nepridávajte!
  5. Krok 5
    Hotovú polievku zbavte bobkového listu. Polievku mierne vychlaďte a rozmixujte ju ponorným mixérom na hladké pyré.
  6. Krok 6
    Pri podávaní pridajte citrónovú šťavu, čerstvé bylinky a korenie podľa chuti. Soľ, cukor ani kyslú smotanu nepridávajte.

Tipy a triky

Neprevarujte veľké množstvo bonnskej polievky naraz, pokiaľ si nie ste istí, že vám bude chutiť. Najlepšie je najskôr pripraviť skúšobnú časť. Podľa hygienických noriem sa odporúča skladovať zeleninové polievky v chladničke maximálne jeden deň, a polievka z čerstvej zeleniny chutí vždy lepšie!

Variabilita receptu

Sada zeleniny pre Bonnskú polievku nie je pevne stanovená a môžete ju prispôsobiť podľa vlastného uváženia. Môžete pridať viac paradajok alebo použiť papriku akejkoľvek farby. Jedinými stálymi ingredienciami by mali byť zeler, kapusta a petržlen.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.