Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Bonnská polievka na chudnutie: Jedzte a chudnite!

Bonnská polievka
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Bonnská polievka Foto: depositphotos.com
reklama:

Jesť a zároveň schudnúť – znie to ako sen, však? Bonnská polievka na chudnutie je odpoveďou pre všetkých, ktorí snívajú o jednoduchom spôsobe, ako sa zbaviť prebytočných kilogramov. Možno ste už o nej počuli: ide o základ diéty, ktorá vám umožní polievku konzumovať 3 až 7 dní, v závislosti od toho, koľko chcete schudnúť. Počet porcií nie je nijako obmedzený – vždy, keď pocítite hlad, jednoducho si dajte ďalšiu misku polievky. Výsledky na seba nenechajú dlho čakať!

Každý deň diéty je spojený s ďalšou povolenou potravinou. Jeden deň môžete k polievke pridať zeleninu, iný deň ovocie (okrem banánov, hrozna a melónu), nasledujúci deň varené mäso, a potom kombináciu mäsa alebo hydiny so zeleninou. Ďalšie dni môžete zaradiť varenú hnedú ryžu guľatu Mánya so zeleninou, varené zemiaky so zeleninou a nakoniec mäso alebo hydinu, zelený šalát a ovocie. Čo sa týka nápojov, bez obmedzení si môžete dopriať čistú vodu, nesladený čaj alebo kávu.

Čo robí túto polievku takou účinnou? Jej tajomstvo spočíva v zelenine s negatívnymi kalóriami, čo znamená, že na ich trávenie potrebujete viac energie, ako vám poskytnú. Hlavné zložky sú zeler (koreň alebo stonka), kapusta, cibuľa a petržlen. Pričom 100 g tejto polievky má len 27 kcal. Niektoré druhy zeleniny navyše pomáhajú odstraňovať prebytočnú tekutinu z tela, a vláknina sa postará o pocit sýtosti. Táto polievka neobsahuje soľ, zelenina nie je dusená a chuť sa vylepšuje sušenými bylinkami, korením či citrónovou šťavou. Diétu však neodporúčame držať dlhšie ako 7 dní.

Recept na Bonnskú polievku (6 porcií)

  • Zložitosť: ľahká
  • Kalórie: 67,94 kcal/porcia
  • Porcie: 6
  • Čas prípravy: 30 min
  • Dodatočný čas: 15 min

Ingrediencie:

  • Karfiol alebo biela kapusta – 300 g
  • Koreň zeleru alebo stonkový zeler – 200 g
  • Cibuľa – 3 ks
  • Cesnak – 2 klinčeky
  • Mrkva – 1 ks
  • Paradajky – 3 ks
  • Sladká červená paprika – 2 ks
  • Čerstvá petržlenová vňať – 5 vetvičiek
  • Mletý kmín, mletý koriander, horúca červená paprika – všetko na špičku noža
  • Bobkový list – 1 ks
  • Citrónová šťava – 1 polievková lyžica
  • Zelené bylinky – na servírovanie

Postup prípravy:

  1. Krok 1
    Pripravte všetku zeleninu. Cibuľu, cesnak a zeler ošúpte a nakrájajte – cibuľu na krúžky, koreň zeleru na kocky, cesnak a petržlen nasekajte.
  2. Krok 2
    Paradajky olúpte – urobte na nich priečne rezy a dajte ich na 2-4 minúty do vriacej vody. Potom ich opláchnite studenou vodou, odstráňte šupku a nakrájajte.
  3. Krok 3
    Zo sladkej papriky odstráňte semienka a nakrájajte ju na pásiky. Mrkvu nakrájajte na plátky. Karfiol rozdeľte na ružičky, alebo ak máte bielu kapustu, nakrájajte ju.
  4. Krok 4
    Všetku zeleninu dajte do hrnca, pridajte vodu tak, aby pokryla zeleninu asi o 2 cm. Priveďte do varu a zbavte sa peny. Potom znížte teplotu, pridajte petržlen a cesnak a varte 25-30 minút. Ku koncu varenia pridajte bobkový list, rascu, koriander a feferónku. Soľ nepridávajte!
  5. Krok 5
    Hotovú polievku zbavte bobkového listu. Polievku mierne vychlaďte a rozmixujte ju ponorným mixérom na hladké pyré.
  6. Krok 6
    Pri podávaní pridajte citrónovú šťavu, čerstvé bylinky a korenie podľa chuti. Soľ, cukor ani kyslú smotanu nepridávajte.

Tipy a triky

Neprevarujte veľké množstvo bonnskej polievky naraz, pokiaľ si nie ste istí, že vám bude chutiť. Najlepšie je najskôr pripraviť skúšobnú časť. Podľa hygienických noriem sa odporúča skladovať zeleninové polievky v chladničke maximálne jeden deň, a polievka z čerstvej zeleniny chutí vždy lepšie!

Variabilita receptu

Sada zeleniny pre Bonnskú polievku nie je pevne stanovená a môžete ju prispôsobiť podľa vlastného uváženia. Môžete pridať viac paradajok alebo použiť papriku akejkoľvek farby. Jedinými stálymi ingredienciami by mali byť zeler, kapusta a petržlen.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.