Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Božský rakytníkový džem: Majstrovská prísada, ktorá premení džem na delikatesu

rakytníkový džem
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
rakytníkový džem Foto: depositphotos.com
reklama:

Rakytník patrí medzi najzdravšie plody sveta. Chcete vedieť, ako z neho pripraviť výnimočný džem, ktorým oslníte každého? S týmto špeciálnym receptom od skúseného šéfkuchára dosiahnete dokonalosť – a pridáte tajnú ingredienciu pre nezameniteľnú chuť.

Rakytník dozrieva na jeseň a je doslova vitamínovou bombou. Pomáha pri prechladnutí, chrípke či jesennej únave. Ak trpíte suchou pokožkou alebo vypadávaním vlasov, oranžové plody rakytníka vám môžu pomôcť. Okrem toho čistí cievy a pozitívne ovplyvňuje srdce.

Začnite s rakytníkovou šťavou

Ako základ na prípravu džemu budete potrebovať liter rakytníkového džúsu bez semien. Šťavu nalejte do vhodného hrnca a pridajte k nej 500 gramov kryštálového cukru. Tento cukor pomôže džem zahustiť a dodá mu lahodnú sladkosť. Zmes dôkladne premiešajte, aby sa cukor rozpustil.

Pre inšpiráciu, ako si pripraviť perfektný džem, si môžete pozrieť video na YouTube kanáli Kuchyne Lidlu tu:

Pridajte hrušky a tajné korenie

Nastrúhajte približne 600 gramov hrušiek, ktoré dodajú džemu prirodzenú sladkosť a jemnú textúru. K hruškám pridajte dve celé škoricové tyčinky a 16 toboliek kardamómu. Tieto koreniny urobia džem neodolateľným a prinesú mu jedinečnú chuť. Zmes dôkladne premiešajte, aby sa všetky chute spojili.

Prichádzajú na rad jablká

Olúpte 600 gramov jabĺk a nakrájajte ich na malé kocky. Pridajte ich do hrnca s ostatnými ingredienciami. Jablká sa úplne nerozvaria, čo dodá džeme príjemnú štruktúru – pri servírovaní si na pečive všimnete kúsky ovocia. Nezabudnite džem neustále miešať, aby nedošlo k jeho pripaľovaniu, a varte ho, kým nedosiahne správnu hustotu. O vitamíny z rakytníka sa báť nemusíte, zostanú zachované aj počas varenia.

Záver prípravy

Keď džem dostatočne zhustne, odstráňte z hrnca škoricové tyčinky, no kardamóm môžete ponechať, aby sa jeho chuť ešte viac prepojila s ostatnými ingredienciami. Nezabudnite na sterilizáciu skleníc – najjednoduchším spôsobom je krátke ponorenie do vriacej vody.

Plnenie skleníc

Keď je džem hotový, opatrne ho nalejte do sterilizovaných skleníc. Dajte si pozor, aby ste okraje skleníc nepošpinili – ak sa to stane, jednoducho ich utrite. Sklenice potom pevne zavrite a otočte hore dnom. Takto sa zabezpečí, že džem vydrží dlho čerstvý. Rakytníkový džem si môžete vychutnať nielen na pečive, ale jeho chuť sa výborne hodí aj k mäsovým pokrmom.

Vďaka tomuto receptu získate nielen fantastickú chuť, ale aj zdravý a výživný džem, ktorý vám prinesie mnoho prospešných látok počas celého roka.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.