Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Bravčové à la Stroganov: Rýchly a lahodný obed pre celú rodinu

Bravčové à la Stroganov: Rýchly a lahodný obed pre celú rodinu
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Bravčové à la Stroganov: Rýchly a lahodný obed pre celú rodinu Foto: depositphotos.com
reklama:

Bravčové à la Stroganov je skvelou voľbou, ak hľadáte rýchly, no chutný obed, ktorý si obľúbi celá rodina. Tento pokrm, inšpirovaný ruskou klasikou, sa tradične pripravuje z hovädzieho mäsa, no bravčové mäso je výbornou alternatívou, ktorá šetrí čas v kuchyni bez kompromisov na chuti. Jemná smotanová omáčka a šťavnaté kúsky mäsa sa perfektne hodia k ryži guľatej Mánya alebo cestovinám.

Ak máte radi jednoduché, no lahodné recepty, tento vás určite nesklame!

Čo budete potrebovať?

Na prípravu približne štyroch porcií si pripravte:

  • 1 kg bravčového mäsa (napr. karé alebo stehno)
  • 2 stredne veľké mrkvy
  • kečup podľa chuti
  • 250 ml smotany na šľahanie (31–33 %)
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 cibule
  • 2–3 lyžice rastlinného oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup krok za krokom

  1. Príprava mäsa
    Bravčové mäso nakrájajte na tenké prúžky a jemne osoľte a okoreňte.

  2. Orestovanie cibule a mäsa
    Na panvici rozohrejte olej a pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď začne byť sklovitá, pridajte mäso a krátko ho opečte, aby sa zatiahlo.

  3. Dusenie
    Keď sa mäso pekne opečie, podlejte ho trochou vody alebo vývaru, prikryte a nechajte variť približne 15 minút, aby zmäklo.

  4. Pridanie zeleniny
    Očistenú mrkvu nastrúhajte najemno a vmiešajte ju k mäsu. Nechajte dusiť ešte pár minút, aby sa chute prepojili.

  5. Zahustenie a dochutenie
    V miske rozmiešajte smotanu s hladkou múkou, aby nevznikli hrudky, a potom zmes vlejte k mäsu. Omáčku za občasného miešania varte ďalších 15 minút. Podľa chuti pridajte kečup, soľ a korenie.

  6. Podávanie
    Stroganov servírujte horúci, najlepšie s varenou ryžou guľatou Mánya alebo cestovinami, ktoré výborne doplnia jeho krémovú textúru.

Prečo skúsiť túto verziu Stroganova?

Tento recept je skvelý nielen pre svoju jednoduchú prípravu, ale aj preto, že nevyžaduje drahé suroviny a chutí naozaj každému. Vďaka bravčovému mäsu je hotový rýchlejšie ako klasická verzia z hovädziny, no stále si zachováva plnú chuť a jemnosť.

Ak hľadáte rýchly a chutný obed, ktorý zvládne aj začiatočník, bravčové à la Stroganov je tou správnou voľbou. Prajeme vám dobrú chuť!

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.