Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Bravčové na mrkve: jednoduchý obed, ktorý zasýti a prekvapí chuťou

Bravčové na mrkve: jednoduchý obed, ktorý zasýti a prekvapí chuťou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Bravčové na mrkve: jednoduchý obed, ktorý zasýti a prekvapí chuťou Foto: depositphotos.com
reklama:

Mnohí si toto jedlo pamätajú zo školských čias, kde sa s vzhľadom príliš nehralo.

Stačí však pár základných surovín a trochu starostlivosti a z kedysi nudného pokrmu sa stane príjemný domáci obed. Mrkva mu dodá prirodzenú sladkosť, takže chutí aj tým, ktorí inak zeleninu veľmi nemusia – vrátane detí.

Ak doma nájdete len minimum ingrediencií a neviete, čo z nich vykúzliť, práve toto jedlo môže byť tou správnou cestou. Je jednoduché, sýte a prekvapivo chutné.

Ako postupovať pri príprave

Bravčové mäso dusené s mrkvou vytvára jemnú omáčku, ktorá sa skvele hodí k vareným zemiakom.

Potrebovať budete:

  • 500 g bravčového mäsa
  • 2 cibule
  • 500 g mrkvy
  • maslo
  • soľ a mleté čierne korenie
  • hladkú múku a maslo na zápražku

Príprava krok za krokom:

  1. Najskôr si nadrobno nakrájajte cibuľu a nechajte ju na masle jemne sfarbiť dozlata.
  2. Prisypte mäso nakrájané na kocky, osolte ho, okoreňte a krátko orestujte, aby sa zatiahlo. Potom ho podlejte vodou, prikryte a nechajte dusiť, kým nezmäkne.
  3. Mrkvu očistite a nakrájajte na kolieska. Pridajte ju k mäsu a všetko spolu povarte do mäkka.
  4. V malom hrnci si pripravte svetlú zápražku z masla a múky. Omáčku s mrkvou ňou zahustite a doprajte jedlu ešte krátke prevarenie.
  5. Hotové bravčové odstavte a podávajte so zemiakmi. Ak máte radi svieži vzhľad, môžete jedlo dozdobiť petržlenovou vňaťou.

Takýmto spôsobom si ľahko pripravíte aj klasickú dusenú mrkvu – stačí k nej pridať trochu hrášku. Ak recept vyskúšate, dajte vedieť, ako vám chutil.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy: ,

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.