Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Bravčový rezeň, ktorý sa rozplýva v ústach: Tradičný poklad slovenskej kuchyne

Bravčový rezeň, ktorý sa rozplýva v ústach: Tradičný poklad slovenskej kuchyne
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Bravčový rezeň, ktorý sa rozplýva v ústach: Tradičný poklad slovenskej kuchyne Foto: depositphotos.com
reklama:

Len málo jedál vyvolá taký pocit domova ako poctivý bravčový rezeň. Chrumkavý, voňavý a šťavnatý – jednoducho klasika, ktorá nikdy nesklame.

Hodí sa na nedeľný obed, rodinnú oslavu aj ako rýchly obed, keď máte chuť na niečo osvedčené. A dobrá správa? Prípravu zvládne aj úplný začiatočník.

Správne pripravený rezeň má zlatistý obal, ktorý jemne chrumká, keď doň zahryznete. Aby bol taký, aký má byť, treba siahnuť po vhodnom kúsku mäsa a venovať pozornosť aj samotnému obaľovaniu. Trojobal je totiž malý zázrak, ktorý mení obyčajný plátok mäsa na neodolateľnú pochúťku.

Čo budete potrebovať (na približne 5 porcií)

  • 500 g bravčového stehna alebo krkovičky
  • štipka soli
  • trocha mletého čierneho korenia (voliteľne)
  • hladká múka (na obaľovanie)
  • 2 vajcia
  • 50–100 ml mlieka – podľa hustoty vajíčkovej zmesi
  • strúhanka
  • olej na vyprážanie

Postup krok za krokom

  1. Príprava mäsa:
    Mäso nakrájajte na plátky a zľahka ho rozklepte kuchynským tĺčikom. Osoľte a ak máte radi výraznejšiu chuť, pridajte aj trochu korenia.
  2. Príprava trojobalu:
    Do troch misiek alebo tanierov si pripravte postupne múku, rozšľahané vajcia s mliekom, soľou a korením a nakoniec strúhanku.
  3. Obaľovanie:
    Každý kúsok mäsa najprv obalte v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Takto pripravený rezeň bude mať krásne chrumkavý povrch.
  4. Smaženie:
    Na panvici rozohrejte dostatočné množstvo oleja. Rezne vyprážajte z oboch strán dozlatista – stačí pár minút, aby boli zvonka chrumkavé a vnútri šťavnaté.
  5. Záverečný dotyk:
    Hotové rezne nechajte chvíľu odpočinúť na papierovej utierke, ktorá vsaje prebytočný tuk.

Servírovanie a tip navyše

Podávať ich môžete s čímkoľvek, čo máte radi – klasikou je zemiakový šalát, no výborne sa hodia aj varené zemiaky, pyré či ľahký zeleninový šalát.

Ak chcete jedlo trošku ozvláštniť, skúste mäso pred obaľovaním potrieť tenkou vrstvou dijonskej horčice. Rezeň tak získa jemne pikantnú, sviežu chuť a krásnu arómu.

Bravčový rezeň je jedlo, ktoré spája generácie. Jeho vôňa dokáže naplniť celý dom a pripomenúť, že tie najlepšie chute bývajú často tie najjednoduchšie.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.