- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Bryndzová nátierka s údenou paprikou a kyslou smotanou
Bryndzová nátierka s údenou paprikou a kyslou smotanou
Na večeru aj ako pohostenie pre návštevy. S touto jednoduchou, vynikajúcou a ľahko pikantnou nátierkou z bryndze narobíte veľa parády aj v rade ďalších situácií.
Ingrediencie pre:
4 porcie
120 g ovčej bryndze
60 g kyslej smotany
1 ks jarnej cibuľky
2 lyžičky údené papriky
1 strúčik cesnaku
1 lyžička plnotučnej horčice
1/2 lyžice listového petržlenu
1 štipka soli
1 štipka čerstvo mletého korenia
Postup
01.
Jarnú cibuľku a petržlenovú vňať nakrájajte najemno, cesnak prelisujte. Bryndzu rozmiešajte vidličkou s kyslou smotanou a pridajte k nej všetky ostatné ingrediencie. Dobre premiešajte.
02.
Podľa chuti osoľte a okoreňte. Ihneď servírujte alebo uschovajte do chladničky do uzatvárateľného pohára a spotrebujte do druhého dňa.
Zdroj: www.prozeny.cz