Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Budapeštianska nátierka: Rýchla a lahodná pochúťka na každý deň

Budapeštianska nátierka: Rýchla a lahodná pochúťka na každý deň
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Budapeštianska nátierka: Rýchla a lahodná pochúťka na každý deň Foto: depositphotos.com
reklama:

Ak hľadáte jednoduchý recept na chutnú domácu pomazánku, budapeštianska nátierka je skvelou voľbou. Vyniká jemnou konzistenciou, ktorú ľahko rozotriete na chlieb či rožok, a príjemne sladkastou chuťou papriky. Navyše, základ z tvarohu obohatí váš jedálniček o kvalitné bielkoviny.

Táto nátierka má v našom regióne dlhoročnú tradíciu a patrí medzi obľúbené klasiky. Typická je nielen svojou krémovou textúrou, ale aj charakteristickou červenkastou farbou, ktorá vzniká vďaka mletej paprike.

Čo budete potrebovať

Na jednu bežnú dávku si pripravte:

  • 250 g jemného tvarohu

  • 1 lyžicu zmäknutého masla

  • 2 lyžičky sladkej mletej papriky

  • 2 lyžice na prúžky nakrájanej sterilizovanej kapie

  • 1 malú cibuľu

  • soľ podľa potreby

Postup prípravy

  1. Spojenie základu
    Tvaroh a maslo vložte do misky a miešajte, kým nezískate hladký krém.

    • Ak použijete mixér, docielite ešte jemnejšiu štruktúru.

  2. Dochutenie
    Do pripraveného základu vmiešajte papriku, nasekanú kapiu a nadrobno pokrájanú cibuľku. Osoľte podľa vlastnej chuti.

    • Pre milovníkov pikantného sa hodí pridať štipľavú papriku alebo trochu čierneho korenia.

  3. Finálne premiešanie
    Všetko dôkladne premiešajte, aby sa chute spojili.

  4. Servírovanie a dekorácia
    Hotovú nátierku natrite na pečivo a ozdobte kúskami zeleniny alebo bylinkami. Pekne vyzerajú kontrastné farby – napríklad zelená cibuľka, kyslá uhorka či čerstvá petržlenová vňať.

Tip na záver

Budapeštianska nátierka je veľmi univerzálna. Môžete ju pripraviť v jemnej verzii vhodnej pre deti alebo si ju dochutiť tak, aby bola výrazne pikantná. V oboch prípadoch máte hotovú rýchlu večeru či raňajky, ktoré potešia celú rodinu.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.