Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čarovanie s čokoládou

1_karamelova_pena.jpg
10
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
reklama:

Čokoládové misky
Horkú čokoládu si nasekáme na malé kúsky,

dáme ju do antikórovej misky a postavíme ju na hrniec s vodou (hladina by sa nemala dotýkať dna našej misky).

Privedieme k varu a ihneď stiahneme na mierny plameň.

Za stáleho miešania by sa nám mala čokoláda rozpustiť do hladkej hmoty.

Akonáhle je čokoláda dokonale hladká, zložíme jej z vodného kúpeľa a necháme ju vychladnúť.

Čokoláda by mala mať takú teplotu, aby sme v nej boli schopní udržať prst.

Ak by sme totiž nafúknutý balónik namáčali do príliš teplej čokolády, mohol by nám explodovať.
Balóniky nafúkneme do veľkosti pomaranča.

Na plech vyložený papierom na pečenie si s pomocou lyžice vytvoríme 8 čokoládových koliesok,

ktoré budú tvoriť základňu našich čokoládových mištičiek.

Kolieska robíme v dostatočných rozostupoch.

Rozpustenú čokoládu prelejeme do nádoby, ktorá je o trochu väčšia ako veľkosť našich nafúknutých balónikov.

Spodnú polovicu každého balónika namočíme do čokolády,

necháme trochu odkvapkať prebytočnú čokoládu a postavíme ho na čokoládové koliesko.

Čokoládové mištičky necháme zatuhnúť pri izbovej teplote a potom ich dáme vychladiť do chladničky.

Tesne pred odstraňovaním balónikov ju dáme na zhruba 5 minút do mrazničky.

Vždy si vyberieme z mrazničky iba jednu mištičku, balónik  vypustíme.

Potom ho pomaly odlepíme od stien čokoládové mištičky.

Po odstránení balónikov dáme všetky čokoládové mištičky späť do chladničky.

0hh5ofusdnw.jpg 1_karamelova_pena.jpg 1nzhnqhkmho.jpg 2_karamelova_pena.jpg 4ocv 4_g oc.jpg Bng7g_kt8cy.jpg Krtphjhpyyw.jpg L2acseg79ys.jpg O6b2xfpejue.jpg Xokcv71f9ps.jpg
reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.