- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Škola varenia
- Černohorský rezeň
Černohorský rezeň
reklama:
Suroviny
- 1 kg bravčového mäsa (karé, stehno)
- 500 g zemiakov
- 3 lyžice hladkej múky
- 1 vajíčko
- 1 strúčik cesnaku
- 1 menšia cibuľa
- soľ a korenie
- majoránka
- olej na vyprážanie
- tvrdý nastrúhaný syr na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
Mäso si nakrájame na rezne..Naklepeme osolíme a okoreníme..
2. Krok
Zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme vajíčko, hladkú múku pretlačený cesnak najemno nakrájanú cibuľu,soľ korenie a majoránku..Vypracujeme cestíčko ako na placky..
3. Krok
Rezne obaľujeme najskôr v hladkej múke a potom v zemiakovom cestíčku..Vyprážame na rozpálenom oleji..Po vypražení necháme na papierovom obrúsku odležať aby sa vypila prebytočná mastnota..
reklama: