Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čevapčiči trochu inak: Z akého mäsa sa pripravuje a čo ak chcete verziu bez mäsa?

Čevapčiči trochu inak: Z akého mäsa sa pripravuje a čo ak chcete verziu bez mäsa?
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Čevapčiči trochu inak: Z akého mäsa sa pripravuje a čo ak chcete verziu bez mäsa? Foto: depositphotos.com
reklama:

Čevapčiči je jedlo, ktoré sa spája s Balkánom rovnako ako slnko s letom. Hoci má svoje korene v tejto oblasti, jeho obľuba sa rozšírila naprieč celou Európou. Ak uvažujete, z čoho sa táto pochúťka tradične robí, alebo hľadáte možnosť, ako si ju prispôsobiť vlastným preferenciám – ste na správnom mieste.

Mäso ako základ: čo si vybrať?

Základ čevapčiči tvorí mleté mäso – bez neho by tento pokrm nebol tým, čím je. Ideálne je použiť čerstvo pomleté, pokojne aj doma pripravené. Ak sa spoliehate na kupované, oplatí sa skontrolovať jeho čerstvosť, pretože mleté mäso má kratšiu životnosť.

A aké druhy mäsa sa používajú najčastejšie?

  • Jahňacina – patrí k najtradičnejším voľbám. Jej výrazná a typická chuť robí z čevapčiči autentický zážitok.

  • Hovädzie mäso – vyniká pevnou štruktúrou a skvele sa kombinuje s jahňacím. Takáto zmes je často obľúbená v domácej kuchyni.

  • Bravčové mäso – prináša jemnosť a šťavnatosť. Používa sa buď samostatne, alebo ako doplnok k inému mäsu.

  • Kuracie či morčacie mäso – vhodné najmä pre tých, čo dávajú prednosť ľahšej strave. Často sa mieša s bravčovým, ktoré zabezpečí lepšie spojenie celej zmesi.

Myslíte aj na rastlinnú alternatívu?

Aj keď sa čevapčiči spája najmä s mäsom, existujú aj jeho bezmäsité verzie. Základom môže byť tofu, strukoviny alebo rôzne formy rastlinných bielkovín. Chuťovo ide o odlišný zážitok, no mnohí si ich obľúbili ako ľahkú či BOSORKA príchuť do jedálriánsku alternatívu ku klasike.

Domáca príprava? Jednoduchšia, než sa zdá

Čevapčiči nie je nijako zložitý pokrm. Okrem správneho výberu mäsa (alebo jeho náhrady) hrá dôležitú úlohu aj zmes korenín a technika prípravy. Môžete ho tvarovať do menších valčekov a piecť, grilovať alebo opiecť na panvici – záleží len na vás.

Zhrnutie

Nezáleží na tom, či stavíte na klasiku z jahňacieho a hovädzieho mäsa, alebo si vytvoríte vlastnú kombináciu podľa chuti. Čevapčiči je jedlo, ktoré sa dá prispôsobiť rôznym stravovacím štýlom – a to vrátane BOSORKA príchuť do jedálriánskeho. Hlavné je použiť kvalitné suroviny a chuť doladiť podľa seba. Výsledok? Jednoduché, chutné a doma pripravené jedlo, ktoré chutí tak, ako to máte radi.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy: ,

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.