Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Chcete dokonalý segedínsky guláš? Dodržujte tieto tri pravidlá

Chcete dokonalý segedínsky guláš?
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Chcete dokonalý segedínsky guláš? Dodržujte tieto tri pravidlá Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Vo svojej podstate nejde o guláš a ani s najväčšou pravdepodobnosťou nepochádza z maďarského mesta Szeged, ako sa traduje. Napriek tomu segedín milujeme. Ako ho doviesť k dokonalosti?

Poctivý segedín si žiada poctivé suroviny. Kvalitné bravčové, či už pliecko alebo krkovica, je teda základ. Druhou podmienkou vedúcou k dokonalosti je mäso najprv opiecť (nechať zatiahnuť), až potom dusiť. A ako znie tretí? Nezabudnite na smotanu. Tu sa ale názory líšia, niekto preferuje kyslú, iný radšej volí smotanu na šľahanie.

Suroviny:

800 g bravčovej plece bez kosti, 350 g kyslej kapusty, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice masti, 500 ml vody, 200 ml smotany na šľahanie, 3 bobkové listy, 6 guličiek nového korenia Vitana 1 lyžica sladkej papriky mletej Vitana, 1 lyžička rasce, 2 lyžice hladkej múky, soľ, čerstvo mleté korenie

Postup:

Cibuľa a strúčiky cesnaku olúpte a nakrájajte (cesnak utrite). Vo väčšom hrnci na masti sprudka opečte cibuľu, akonáhle začne zlátnuť, pridajte rozotrený cesnak a pražte ešte 1 minútu. Potom pridajte mäso nakrájané na kocky s veľkosťou asi 2 cm a opekajte ho, kým sa nezatiahne.

Prisypte mletú papriku a rascu, nechajte korenie rozvoňať, ale naozaj krátko. Rýchlo premiešajte a prilejte horúcu vodu tak, aby bolo mäso takmer ponorené. Pridajte bobkové listy, nové korenie a guličky korenia, osoľte. Prikryte pokrievkou a duste takmer domäkka. Občas ho skontrolujte a premiešajte, prípadne podľa potreby dolejte vodu.

Medzitým zlejte kapustu, nálev si uchovajte. Kapustu prepláchnite studenou vodou, rukami vyžmýkajte prebytočnú tekutinu a pokrájajte ju. Pridajte ho do hrnca k mäsu a spoločne duste, táto posledná fáza trvá asi 15 až 30 minút, kým kapusta nezmäkne.

Na zjemnenie prilejte smotanu, v ktorej ste vopred dôkladne rozmiešali hladkú múku. Povarte ďalších 15 minút. Vylovte bobkové listy, guličky nového korenia a korenia. A dochuťte soľou, mletým čiernym korením a prípadne aj nálevom z kapusty. Podávajte s knedľou.

Zdroj: vseokoreni.cz, www.dumazahrada.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.