Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Chcete naozaj dokonalé a o niečo zdravšie palacinky? Tu máte recept

Chcete naozaj dokonalé a o niečo zdravšie palacinky?
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Chcete naozaj dokonalé a o niečo zdravšie palacinky? Tu máte recept Foto: www.freepik.com
reklama:

Premeniť palacinky na celkom zdravé jedlo sa dá, keď vymeníte náplne. Namiesto sladkej, plnej cukru zvoľte jemne osolený as mierou podusený špenát, jednoducho minerály a vitamíny. A bielkovinu zastúpi nastrúhaný syr.

Aby boli palacinky dokonalé, potrebujú aj dobre rozpálenú panvicu. Nemusí však ísť o panvicu s nepriľnavým dnom. Dočasne nepriľnavý povrch si ľahko „vyrobíte“ pri nereze sami. Potom sa ale riaďte našimi trikmi a nakoniec stačí svoje dielo korunovať špenátovou náplňou s trochou smotany.

A nabudúce si urobte božské knedle skoro ako od mamičky, podľa receptu fenomenálnej cukrárky Mirky van Gils Slavíkovej:

Palacinky jedna báseň

Naozaj tenké palacinkové cesto vznikne z hladkej múky. Použiť je možné aj polohrubú, pokiaľ vám nevadí, že palacinky nebudú tak „slim“.
Oplatí sa nechať cesto pred vyprážaním odpočinúť, aspoň pol hodiny.
Keď sa vám zdá cesto veľmi husté, nebojte sa ho viac nariediť mliekom, riedke cesto je ďalší predpoklad vedúci k tenkej palacinke. Ale postupne, aby nevznikla „omáčka“, potom by ste museli zase pridávať múku.
Nie je dôvod cesto dosladzovať.

A hlavne: bez cukru sa nebude tak prichytávať.

Suroviny: 2 hrnčeky mlieka, 1 hrnček polohrubej múky, 4 vajcia, maslo (alebo masť či olej), 500 g čerstvého špenátu, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, 50 ml 30-percentnej smotany, soľ, korenie, 15

Ako na to

Mlieko, múku, vajcia a štipku soli zmiešajte na hladké cesto. Na dobre rozpálenú panvicu dajte tuk a postupne usmažte všetky palacinky. Na náplň v hlbšej panvici rozohrejte tuk a opečte nadrobno nakrájanú cibuľu, až zosklovatí.

Pridajte tenké plátky olúpaných strúčikov cesnaku, ešte chvíľu restujte. Prisypte umyté a natrhané špenátové listy, podlejte smotanou, osoľte, okoreňte a poduste. Náplň rozdeľte na palacinky, na každú dajte trochu nastrúhaného syra. Zrolujte ich alebo len dvakrát preklopte a môžete večerať.

Zdroj: akademiekvality.cz, kucharkaprodceru.cz, www.dumazahrada.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.