Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Chrumkavé kaki v lahodnom cestíčku

Chrumkavé kaki v lahodnom cestíčku
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Chrumkavé kaki v lahodnom cestíčku Foto: depositphotos.com
reklama:

Sladká novinka s chuťou exotiky

Ak radi skúšate niečo netradičné, tento recept vás bude baviť. Kaki je jemne sladké ovocie, ktoré v kombinácii s chrumkavým cestíčkom vytvorí dokonalú pochúťku. Môžete ho pripraviť ako rýchly dezert, poobedný snack alebo efektné občerstvenie pre návštevu.

Čo budete potrebovať

Na cestíčko:

  • 4 zrelé plody kaki Bouquet
  • 2 vajcia
  • trochu mlieka
  • 2 lyžice mandľovej múky
  • 1 lyžicu práškového cukru
  • hladkú múku podľa potreby

Na dochutenie:

  • kyslú smotanu
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • olej na vyprážanie

Ako na to krok za krokom

  1. Kaki dôkladne umyte, nakrájajte na tenké kolieska a každé rozrežte na polovicu.
  2. V miske rozšľahajte vajcia s mliekom, prisypte cukor a mandľovú múku.
  3. Postupne zapracujte hladkú múku, kým nezískate hladké, hustejšie cestíčko.
  4. V panvici rozohrejte dostatok oleja – ideálne tak, aby kúsky ovocia plávali.
  5. Každý plátok kaki ponorte do cestíčka a smažte z oboch strán, kým nezíska zlatistú farbu.
  6. Hotové kúsky preložte na papierové utierky, ktoré odsajú prebytočný tuk.
  7. Na záver ich poprášte zmesou škorice a práškového cukru.

Servírovanie

Najlepšie chutia ešte teplé, keď je cestíčko chrumkavé a ovocie vo vnútri šťavnaté. Podávajte s lyžicou kyslej smotany – jej sviežosť krásne vyváži sladkosť kaki.

Tajný tip: Ak chcete ešte výraznejšiu chuť, pridajte do smotany kvapku vanilkového extraktu alebo pár kvapiek citrónovej šťavy. Výsledok vás prekvapí!

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.