Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Cibuľová roláda: Slaná pochúťka, ktorá si získa vaše chuťové poháriky

Cibuľová roláda: Slaná pochúťka, ktorá si získa vaše chuťové poháriky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Cibuľová roláda: Slaná pochúťka, ktorá si získa vaše chuťové poháriky Foto: depositphotos.com
reklama:

Predstavte si jemne zapečenú cibuľu, ktorá sa zmení na pružný plát. Na ňom vrstva roztopeného čedaru, šťavnaté hovädzie mäso a svieže kúsky šalátu s kyslou uhorkou. Výsledok? Roláda, ktorá vonia, chrumká a mizne zo stola rýchlejšie, než ju stihnete odfotiť.

Cibuľa sa u nás používa denne – do polievok, omáčok aj šalátov. No len málokto ju využije ako hlavný „obal“ celého jedla. V tomto recepte je práve cibuľový základ tým, čo dodá pokrmu šmrnc a neobvyklú štruktúru.

Suroviny

Na základ:

  • 3–4 veľké cibule

  • 200 g strúhaného syra (čedar alebo gouda)

  • olej v spreji

Na plnku:

  • 400 g mletého hovädzieho mäsa

  • 4 plátky čedaru

  • 4 kyslé uhorky

  • 1/4 hlávky ľadového šalátu

  • 1 ČL sladkej papriky

Na dip:

  • 150 g ľahkej majonézy

  • 2 PL kečupu

  • 1 PL horčice

  • 1 PL nálevu z uhoriek

  • 1 ČL sladkej papriky

  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup

  1. Cibuľový plát:
    Cibuľu nakrájajte na tenké krúžky a rovnomerne ich rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie. Jemne postriekajte olejom a pečte pri 200 °C asi pol hodiny, kým nezíska zlatý odtieň.

  2. Mäsová náplň:
    Na rozpálenej panvici sprudka opečte hovädzie mäso spolu so soľou, korením a sladkou paprikou. Miešajte, aby sa kúsky rovnomerne opiekli.

  3. Spojenie chutí:
    Upečený cibuľový základ nechajte trochu vychladnúť a otočte ho. Do stredu rozložte plátky čedaru, pridajte mäso a vložte na pár minút späť do rúry, aby sa syr pekne roztopil.

  4. Príprava omáčky:
    V miske zmiešajte majonézu, kečup, horčicu, nálev z uhoriek, sladkú papriku, soľ a korenie. Šalát a uhorky nakrájajte na drobné kúsky.

  5. Zrolovanie:
    Cibuľový základ s mäsom vyberte, potrite dipom, nasypte šalát a uhorky. Jemne zrolujte a nakrájajte na kolieska.

Túto cibuľovú roládu si môžete pripraviť ako originálne občerstvenie na párty, k vínu alebo len tak, keď chcete večer niečo netradičné. Kombinácia sladkej cibule, pikantného dipu a šťavnatého mäsa vás príjemne prekvapí a stane sa stálicou vo vašom jedálničku.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.