Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Cibuľový čaj- účinný pri nachladnutí, kašli a pri prvotných príznakoch vírusových ochorení

Cibuľový čaj- účinný pri nachladnutí, kašli a pri prvotných príznakoch vírusových ochorení
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Cibuľový čaj- účinný pri nachladnutí, kašli a pri prvotných príznakoch vírusových ochorení Foto: www.freepik.com
reklama:

Cibuľový čaj je skutočným pokladom v chladnejších dňoch a zimnom období. Tento recept, známy už našim babičkám, sa odovzdáva z generácie na generáciu. Je výnimočne účinný pri nachladnutí, kašli a pri prvotných príznakoch vírusových ochorení. Príprava tohto čaju je nielen jednoduchá, ale aj veľmi efektívna.

Prirodzené zdroje sú často našou prvou voľbou, keď sa stretávame s rôznymi zdravotnými problémami. V chladnom počasí najčastejšie bojujeme s bolesťami hrdla, nachladnutím a kašľom. Možno vás prekvapí, že cibuľa, bežná surovina, je skvelým liekom na tieto ťažkosti. Má účinky podobné prírodným antibiotikám, posilňuje imunitu a napomáha vykašliavaniu.

Postup prípravy cibuľového čaju

Na prípravu čaju používame čerstvú cibuľu, z ktorej dokážeme získať množstvo zdraviu prospešných látok. Naši predkovia často pridávali do cibuľového čaju aj majoránku, ktorá je známa svojimi protizápalovými vlastnosťami a pozitívne ovplyvňuje trávenie. Aby bol čaj ešte chutnejší a účinnejší, môžeme pridať nastrúhaný zázvor a lyžicu byliniek ako materina dúška, harmanček alebo šalvia, ktoré sú nápomocné pri prechladnutí.

Na jednu porciu cibuľového čaju budete potrebovať:

  • 2 väčšie cibule
  • 2 lyžice sušenej majoránky
  • 800 ml vody
  • Šťavu z 1,5 citróna
  • Med podľa chuti

Postup:

  1. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na tenké plátky, ktoré vložte do väčšej nádoby alebo konvice.
  2. Pridajte majoránku a zalejte vriacou vodou.
  3. Nechajte zakryté odstáť aspoň 15 minút, ideálne aj 30 minút.
  4. Čaj sceďte a dochuťte medom a citrónovou šťavou. Pite jeden šálok 3-krát denne, kým sa príznaky nezlepšia.

Ak vám chuť cibule nie je po vôli, môžete do čaju pridať aj škoricu a klinčeky, ktoré majú zahrievacie účinky, a tak sú ideálne na zimu.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.