Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čím môžem nahradiť strúhanku?

Pbalovanie 4.jpg
4
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Čím môžem nahradiť strúhanku? www.canva.com
reklama:

Nebaví vás nudná strúhanka?

Použite prosovú múku, kokosovú múku alebo kukuričné ​​lupienky!

Pozrite si všetky naše nápady na dokonalé obaľovanie mäsa, zeleniny a rýb!

Pbalovanie 1.jpg
www.canva.com

Ľahko stráviteľné náhrady strúhanky

Vyprážané kuracie mäso, ryba alebo zelenina nemusia byť ťažké, ak pridáte pečivo.

Ale stačí použiť náhrady:

Ovsené vločky 

mleté ​​vločky zmiešame so sušenou sladkou údenou paprikou a bazalkou a pridáme k zmesi na obaľovanie… Obsiahnuté vitamíny skupiny B priaznivo pôsobia na psychiku a upokojujú nervy.

Kokosová múka

Ideálna na obaľovanie kuracích pŕs alebo zeleniny. Dodáva jemne sladkú chuť a spestrí každé jedlo. Trojobal z kokosových vločiek má antibakteriálne a antivírusové vlastnosti. Odporúča sa pri dodržiavaní redukčných diét.

Múka z prosa

Charakteristicky slamovo žltá prosová múka je ideálna na obaľovanie akéhokoľvek druhu mäsa, od bravčového až po kuracie. perfektne sa hodí k rybám, ako je losos. Počas vyprážania sa vytvorí jemná kôrka, ktorá nenasáva toľko tuku ako pšeničná strúhanka. Obsahuje lecitín, ktorý pomáha znižovať zlý cholesterol v krvi a posilňuje pamäť.

Ľahké palacinkové cesto

Palacinkové cesto na báze kokosovej, prosovej alebo špaldovej múky urobí mäso kyprejším a jemnejším. Podľa použitého korenia môžeme do cesta namiesto mlieka pridať ananásový alebo pomarančový džús, aby sme dosiahli lepší efekt..

Pbalovanie 2.jpg
www.canva.com

Ako dochutiť zmes na obaľovanie?

Niektoré prísady zvýrazňujú chuť obaľovaného mäsa a zlepšujú jeho konzistenciu. Tu sú naše návrhy:

Slané praclíky a tyčinky

Tyčinky alebo praclíky rozdrvené valčekom zmiešajte s múkou alebo ich použite samotné na vytvorenie chrumkavého obalu na detské nugetky. Sú ideálne pre cesnakovú omáčku aj paradajkovú salsu. Mäso nemusíte dodatočne dochucovať.

Kukuričné ​​lupienky

Zmiešajte mleté lupienky s obľúbeným korením a pridajte  k trojobalu napríklad k  bravčovej panenke  alebo kuracím prsiam. Môžete ich tiež nechať vcelku a opražiť na oleji, aby ste získali zaujímavú konzistenciu, ktorú si zamilujú najmä deti!

Panko

Ide o ázijskú verziu strúhanky, ktorá sa používa na prípravu  zmesi na obaľovanie zvanej tempura – smaženie.

Perfektné k zelenine – cukete, karfiolu, mrkve, brokolici a krevetám alebo jemnému rybiemu mäsu.

Pbalovanie 3.jpg
www.canva.com
reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.