
- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Čím môžem nahradiť strúhanku?
Čím môžem nahradiť strúhanku?

Nebaví vás nudná strúhanka?
Použite prosovú múku, kokosovú múku alebo kukuričné lupienky!
Pozrite si všetky naše nápady na dokonalé obaľovanie mäsa, zeleniny a rýb!

Ľahko stráviteľné náhrady strúhanky
Vyprážané kuracie mäso, ryba alebo zelenina nemusia byť ťažké, ak pridáte pečivo.
Ale stačí použiť náhrady:
Ovsené vločky
mleté vločky zmiešame so sušenou sladkou údenou paprikou a bazalkou a pridáme k zmesi na obaľovanie… Obsiahnuté vitamíny skupiny B priaznivo pôsobia na psychiku a upokojujú nervy.
Kokosová múka
Ideálna na obaľovanie kuracích pŕs alebo zeleniny. Dodáva jemne sladkú chuť a spestrí každé jedlo. Trojobal z kokosových vločiek má antibakteriálne a antivírusové vlastnosti. Odporúča sa pri dodržiavaní redukčných diét.
Múka z prosa
Charakteristicky slamovo žltá prosová múka je ideálna na obaľovanie akéhokoľvek druhu mäsa, od bravčového až po kuracie. perfektne sa hodí k rybám, ako je losos. Počas vyprážania sa vytvorí jemná kôrka, ktorá nenasáva toľko tuku ako pšeničná strúhanka. Obsahuje lecitín, ktorý pomáha znižovať zlý cholesterol v krvi a posilňuje pamäť.
Ľahké palacinkové cesto
Palacinkové cesto na báze kokosovej, prosovej alebo špaldovej múky urobí mäso kyprejším a jemnejším. Podľa použitého korenia môžeme do cesta namiesto mlieka pridať ananásový alebo pomarančový džús, aby sme dosiahli lepší efekt..

Ako dochutiť zmes na obaľovanie?
Niektoré prísady zvýrazňujú chuť obaľovaného mäsa a zlepšujú jeho konzistenciu. Tu sú naše návrhy:
Slané praclíky a tyčinky
Tyčinky alebo praclíky rozdrvené valčekom zmiešajte s múkou alebo ich použite samotné na vytvorenie chrumkavého obalu na detské nugetky. Sú ideálne pre cesnakovú omáčku aj paradajkovú salsu. Mäso nemusíte dodatočne dochucovať.
Kukuričné lupienky
Zmiešajte mleté lupienky s obľúbeným korením a pridajte k trojobalu napríklad k bravčovej panenke alebo kuracím prsiam. Môžete ich tiež nechať vcelku a opražiť na oleji, aby ste získali zaujímavú konzistenciu, ktorú si zamilujú najmä deti!
Panko
Ide o ázijskú verziu strúhanky, ktorá sa používa na prípravu zmesi na obaľovanie zvanej tempura – smaženie.
Perfektné k zelenine – cukete, karfiolu, mrkve, brokolici a krevetám alebo jemnému rybiemu mäsu.
