Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Citrónové lievance s makom

Citrónové lievance s makom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Citrónové lievance s makom Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Citrón + mak + jogurt = lahodná, svieža a originálna kombinácia, ktorá vás veľmi milo prekvapí, pokiaľ ste ju ešte nevyskúšali. Teraz máte skvelú príležitosť ju otestovať vo skvelých zdravých lievancoch.

Ingrediencie pre:
12 kusov

1 ks vajcia
70 g bieleho jogurtu
100 ml vody
1 lyžica citrónovej šťavy
1 ks citrónovej kôry
100 g celozrnnej múky
1 lyžica xylitolu
1 lyžica celého maku
1 na špičku noža jedlej sódy
1 štipka soli
1 lyžica ghí

Marhule s levanduľou

3 ks marhúľ
1,5 lyžice citrónovej šťavy
2 lyžice javorového sirupu
1,5 lyžice vody
1/4 lyžičky levanduľových kvetov

Osviežujúci citrón, chrumkavý mak a lahodný jogurt je kombinácia, ktorá robí lievance dokonalé samy o sebe. Ak sa však chcete pustiť do ozvláštnenia receptu o menej obvyklý element, skúste to s levanduľou. Prenikavá a osobitá levanduľa sa výborne spája s marhuľami, ktoré sme v recepte použili, alebo aj so slivkami.

Pre naozaj dobré lievance použite jačmennú múku, s ktorou pracovali naše babičky. Na dosladenie cesta využite namiesto cukru alternatívne sladidlo xylitol – je prírodného pôvodu a má menej kalórií.
01.

Vajcia, jogurt, vodu a citrónovú šťavu prešľahajte v mise metlou.
02.

Do misy nastrúhajte kôru z jedného menšieho alebo z ½ veľkého citróna. Pridajte múku (najlepšie jačmennú), xylitol alebo cukor, mak, sódu, malú štipku soli a dobre premiešajte.

03.

Rozohriaty lievanečník potrite ghí (alebo repkovým olejom) a nalejte do neho cesto. Lievance opekajte z oboch strán dozlatista.
04.

Marhule nakrájajte na mesiačiky. V malej panvičke alebo rajnici zmiešajte citrónovú šťavu, javorový sirup a vodu a priveďte do varu. Pokiaľ sa nebojíte neobvyklých chutí, pridajte aj štipku kvietkov levandule. Vložte dovnútra nakrájané marhule a 3-5 minút povarte.

05.

Lievance podávajte s marhuľami. Môžete ich servírovať aj s jogurtom, kyslou smotanou, tvarohom, čučoriedkami alebo orieškami.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.