- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Čo variť z hovädziny?Akú časť na čo použiť?
Čo variť z hovädziny?Akú časť na čo použiť?
Stehno – Malý orech
Z malého orecha sa pripravujú jedlá najmä dusením, ako rezne, závitky, alebo rolády.
Stehno – Veľký orech
V kuchynskej úprave má také isté uplatnenie ako malý orech.
Stehno – Vrchný šál
Vrchný šál sa upravuje najmä dusením v celosti, alebo sa u neho pripravujú rozličné rezne, závitky alebo rolády.
BOSORKA príchuť do jedálble-stuffed-beef-rolls8-640×426.jpg“ alt=“šál“ width=“640″ height=“426″>
Stehno – Špička
Špička sa spracováva najmä varením alebo dusením. Je veľmi šťavnatá.
Roštenka
Je po sviečkovici najviac cenené hovädzie mäso.môžu sa z nej pripravovať tiež minútky, pečie sa na anglický spôsob (rozbíf) no upravuje sa aj dusením v celosti.
Sviečkovica
Je to najkvalitnejšie hovädzie mäso.Používa sa na prípravu minútok (bifteky) alebo sa pečie v celosti.Špička sviečkovice je vhodná na medajlóniky.
Pliecko
Môžeme ho spracúvať varením alebo dusením, uplatňuje sa najmä pri príprave ragú a gulášov.
Pierko
Pre svoju nižšiu kvalitu je vhodné na varenie, prípadne sa upravuje mletím na hašé a plnky.
Hruď a rebro
Odporúča sa upravovať varením alebo dusením v zelenine.Uvarené rebro môžeme podávať s rôznymi omáčkami.
Krk
Je to menejhodnotné mäso, ktoré je najvhodnejšie upravovať mletím a použiť ho do mäsových plniek, na karbonátky , krokety a hašé.
Falošná sviečkovica
Upravuje sa najmä dusením pokrájaná na rezne.
Mäso od chvosta
Upravuje sa dusením. Je to kvalitné mäso na guláš.
Glejovka
Je to najvhodnejšia surovina na guláše a ragú, no vo forme rezňov sa môže aj dusiť.