Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Čo variť z hovädziny?Akú časť na čo použiť?

1beca8a0 8c41 4acf 9ec9 5524d2a5b296_h.jpg
8
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
reklama:

Stehno – Malý orech

Z malého orecha sa pripravujú jedlá najmä dusením, ako rezne, závitky, alebo rolády.

Stehno – Veľký orech

V kuchynskej úprave má také isté uplatnenie ako malý orech.

Stehno

Stehno – Vrchný šál

Vrchný šál sa upravuje najmä dusením v celosti, alebo sa u neho pripravujú rozličné rezne, závitky alebo rolády.

BOSORKA príchuť do jedálble-stuffed-beef-rolls8-640×426.jpg“ alt=“šál“ width=“640″ height=“426″>

Stehno – Špička

Špička sa spracováva najmä varením alebo dusením. Je veľmi šťavnatá.

Roštenka

Je po sviečkovici najviac cenené hovädzie mäso.môžu sa z nej pripravovať tiež minútky, pečie sa na anglický spôsob (rozbíf) no upravuje sa aj dusením v celosti.

Artworks 000226308872 lccgqi t500x500.jpg

Sviečkovica

Je to najkvalitnejšie hovädzie mäso.Používa sa na prípravu minútok (bifteky) alebo sa pečie v celosti.Špička sviečkovice je vhodná na medajlóniky.

Sviečková

Pliecko

Môžeme ho spracúvať varením alebo dusením, uplatňuje sa najmä pri príprave ragú a gulášov.

20161017 pressure cooker american beef stew 13 thumb 1500xauto 434740.jpg

Pierko

Pre svoju nižšiu kvalitu je vhodné na varenie, prípadne sa upravuje mletím na hašé a plnky.

Hruď a rebro

Odporúča sa upravovať varením alebo dusením v zelenine.Uvarené rebro môžeme podávať s rôznymi omáčkami.

Cutting roast main.jpg

Krk

Je to menejhodnotné mäso, ktoré je najvhodnejšie upravovať mletím a použiť ho do mäsových plniek, na karbonátky , krokety a hašé.

Falošná sviečkovica

Upravuje sa najmä dusením pokrájaná na rezne.

Main_steak_0.jpg

Mäso od chvosta

Upravuje sa dusením. Je to kvalitné mäso na guláš.

Glejovka

Je to najvhodnejšia surovina na guláše a ragú, no vo forme rezňov sa môže aj dusiť.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.