Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čo vždy treba pridať do praženice? Slováci o tom často netušia, Pohlreich to však prezradil

Praženica
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Praženica Foto: depositphotos.com
reklama:

Praženica patrí medzi najobľúbenejšie raňajky, nielen u nás, ale aj po celom svete. Každý má svoj osvedčený recept, no známy šéfkuchár Zdeněk Pohlreich zdieľal svoje tajomstvá, ktoré zaručene pozdvihnú chuť praženice na úplne novú úroveň. Mnohí Slováci často nevedia, aké triky použiť, aby ich praženica bola naozaj nezabudnuteľná. Pohlreich zdôraznil niekoľko zásad, ktoré by sme mali dodržať.

1. Maslo ako základ jemnosti

Pohlreich tvrdí, že kľúčom k dokonalej praženici je kvalitné maslo. Práve ono pridáva vajciam tú správnu dávku krémovej chuti a jemnosti, ktorú obyčajný olej nedokáže zabezpečiť. Pred pridaním vajec na panvicu je dobré nechať trochu masla rozpustiť a na konci prípravy pridať ešte malé množstvo. Tento krok zabezpečí, že praženica bude jemná a neodolateľne krémová.

2. Smotana alebo mlieko pre nadýchanosť

Ďalším trikom, ktorý Pohlreich odporúča, je pridanie smotany alebo mlieka. Pridanie malého množstva (zhruba jednej lyžice na dve vajcia) pred varením dokáže zázraky – výsledkom je vláčna a nadýchaná praženica s jemnou štruktúrou. Mliečne produkty tiež dokážu obohatiť chuť a vytvoriť lahodnejší výsledok.

3. Dochutenie bylinkami a korením

Praženica nemusí byť len obyčajná a nudná – správne dochutenie ju môže premeniť na gurmánsky zážitok. Pohlreich odporúča použiť štipku soli a čerstvo zomletý čierny korenie. Taktiež bylinky ako pažítka, petržlen či bazalka môžu výrazne zlepšiť výsledný pokrm, pridať mu sviežosť a nové chuťové vrstvy. Nebojte sa experimentovať s rôznymi bylinkami a nájsť svoju obľúbenú kombináciu.

4. Trpezlivosť pri varení

Dokonalá praženica si vyžaduje nielen správne suroviny, ale aj správny postup. Pohlreich zdôrazňuje, že praženicu treba pripravovať na miernom ohni a neustále jemne miešať. Vyhnete sa tak riziku, že sa vajíčka prepečú a stanú sa suchými. Nízka teplota a trpezlivé varenie sú tajomstvá, ktoré zaručia, že vajíčka budú krémové a krásne vláčne.

Tieto Pohlreichove rady zaručia, že vaša praženica bude vždy jemná, nadýchaná a plná chuti. Pridaním masla, smotany či mlieka, správnym dochutením a trpezlivou prípravou môžete z tejto jednoduchej raňajky vytvoriť skutočný kulinársky zážitok. Vyskúšajte tieto tipy a presvedčte sa, ako veľmi môže zlepšiť výsledok aj pár drobných zmien v príprave.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.