- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Čokoládová piškóta na plech s polevou
Čokoládová piškóta na plech s polevou
Máte radi čokoládu? Potom si tento zákusok zamilujete! Čokoláda v ceste, čokoláda na povrchu ak tomu vrstva chrumkavých mandlí, to je dokonalá dobrota ku káve.
Ingrediencie pre:
1 plech 20 × 30 cm
Cesto
4 ks vajcia
280 g hladkej múky
100 g čokolády na varenie
130 g cukru múčka
2 lyžičky prášku do pečiva
120 ml kefíru
Na dokončenie
100 g čokolády na varenie
2 lyžice masla
1 hrsť mandlí
Jasný recept pre čokoholikov! Ak máte pocit, že čokolády nie je nikdy dosť, tak je toto váš vysnívaný recept. Čokoláda v ceste, v poleve tiež… Len plátky mandlí v nej nie sú obalené.
Postup
01.
Najskôr pripravte cesto: Rozpustite čokoládu a oddeľte žĺtky od bielkov. Do misy vyklepnite žĺtky a ušľahajte ich s cukrom do svetlej a nadýchanej peny. Postupne do nej zašľahajte rozpustenú čokoládu.
02.
Do čokoládovej zmesi postupne zašľahávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a kefír a ušľahajte hladkú hmotu.
Tip: Pre luxusnejšiu verziu môžete polovicu múky nahradiť mletými mandľami.
03.
Z bielkov ušľahajte tuhý sneh a po častiach ho opatrne zapracujte do čokoládovej hmoty. Hotové cesto nalejte na plech vyložený papierom na pečenie. Vložte do rúry predhriatej na 180 °C a pečte 25 až 30 minút. Upečený korpus nechajte vychladnúť.
04.
Na polevu rozpustite čokoládu, pridajte maslo, nechajte ho rozpustiť a vymiešajte polevu. Nalejte ju na vychladnutú piškótu, rozotrite a nakoniec posypte mandľami.
Zdroj: www.prozeny.cz