Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Cuketová omáčka na špagety: letná pochúťka, ktorú si môžete odložiť aj na zimu

Cuketová omáčka na špagety: letná pochúťka, ktorú si môžete odložiť aj na zimu
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Cuketová omáčka na špagety: letná pochúťka, ktorú si môžete odložiť aj na zimu Foto: depositphotos.com
reklama:

Keď sa leto rozbehne naplno, záhradkári často nestíhajú spracovať všetky cukety, ktoré im rastú rýchlosťou blesku. Ak už máte plné police zaváranín a napriek tomu sa vám v kuchyni kopia ďalšie kúsky, je čas skúsiť tento jednoduchý recept. Cuketová omáčka k cestovinám je ľahká, svieža a navyše sa dá uskladniť, aby ste si ju mohli vychutnať aj v chladnejších mesiacoch.

Cuketa patrí medzi univerzálnu zeleninu – jemná chuť sa krásne spojí s inými surovinami, takže vynikne v slaných aj sladkých jedlách. V tomto recepte hrá hlavnú úlohu spolu s paradajkovým pretlakom a voňavým korením.

Čo budete potrebovať

  • 1,5 kg cukety

  • 6 stredne veľkých cibúľ

  • 3 PL bravčovej masti

  • 3–4 PL sójovej omáčky

  • 1 celú hlávku cesnaku

  • 1 ČL pálivej mletej papriky

  • 2 ČL soli

  • 1 ČL sušeného zázvoru

  • 2 malé konzervy paradajkového pretlaku (po 80 g)

Postup prípravy

  1. Zelenina: Cibuľu očistite a nasekajte nadrobno. Cuketu zbavte jadier a nakrájajte na malé kocky. Cesnak ošúpte a prelisujte alebo jemne posekajte.

  2. Základ: Na rozpálenej masti najprv opražte cibuľu, aby zmäkla a zosladla. Potom pridajte cuketu a cesnak, premiešajte.

  3. Dochutenie: Prisypte soľ, pálivú papriku, zázvor a prilejte sójovú omáčku. Pod pokrievkou duste asi pol hodiny, kým cuketa zmäkne a pustí šťavu.

  4. Záver: Vmiešajte paradajkový pretlak a nechajte prevrieť ešte 10 minút.

  5. Uskladnenie: Horúcu omáčku naberte do čistých a nahriatych pohárov, utrite okraje, pevne zaviečkujte a obráťte hore dnom. Po vychladnutí môžete nechať tak, alebo pre dlhšiu trvanlivosť sterilizovať 20 minút pri 85 °C.

Táto omáčka je skvelá nielen so špagetami – hodí sa aj k penne, fusillám či dokonca ako základ na zapekané jedlá. Môžete ju podávať ako ľahký BOSORKA príchuť do jedálriánsky pokrm alebo doplniť kúskami opečeného mäsa či mäsovými guľkami. A najlepšie na tom je, že jej príprava nezaberie veľa času a výsledok máte pripravený na použitie kedykoľvek.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.