- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Diabolská cesnaková pasta vám vydrží celú zimu
Diabolská cesnaková pasta vám vydrží celú zimu
Milujete cesnak? Práve vám dozrieva na záhrade? Potom pre vás máme skvelý tip, ako ho uchovať po celú zimu.
Cesnaková pasta je skvelá vec. Je lacná, úplne prírodná bez akejkoľvek chémie. Cesnak každé jedlo posunie o level vyššie, takže vôbec nepochybujeme, že by ste pastu výdatne nepoužívali. Ako na ňu?
Recept na pastu
Stačí cesnak a olivový olej. Očistite cesnak a rozmixujte. Môžete cesnak aj vytlačiť, ale je to možno príliš zbytočná a zdĺhavá práca. Mixujte a pridávajte olivový olej, kým nevznikne konzistencia pasty, ktorá sa vám bude páčiť. Olej uchová cesnaku jeho ostrú chuť a vy si ho budete môcť užívať dlhé mesiace.
To nie je všetko
Ak pastu nezjete behom pár týždňov, musíte pridať k postupu ešte pár krokov. Pripravte si plech, dajte naň papier na pečenie a rozotrite naň cesnakovú pastu. Akonáhle máte celý plech pokrytý pastou, dajte na ňu papier na pečenie a môžete dávať ďalšiu vrstvu. Celý plech potom vložte do mrazničky a nechajte zamraziť. Akonáhle je pasta pevná, môžete ju nakrájať na menšie kocky a uložiť do pripravených nádob.
Hotový produkt skladujte v mrazničke.
Kedykoľvek budete potrebovať cesnak, máte ho po ruke. Hodí sa do polievky, k mäsu, zelenine, pečive, do cestovín. Skrátka všade. Dobrú chuť!
Zdroj: urobsisam.zoznam.cz, www.dumazahrada.cz