Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Do formy na bábovku dala mäsovo-zeleninovú zmes a do stredu vajíčko. Za pár minút mala na stole perfektnú sekanú!

Fb 1.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
reklama:

Aj keď Vás pri slove koláč ihneď napadne sladká pochúťka, ukážeme Vám, že aj na slano môže byť famózny. Táto mäsová dobrota je skvelým nápadom na obed a každý milovník dobrého jedla sa iste bude pýtať druhú porciu. Zabudnite na karbonátky, ktoré musíte zdĺhavo smažiť a zvlášť pripravovať. Mäsový koláč je vynikajúcim jedlom, ktorý si pripravíte jednoducho a rýchlo.

Recept zvládnu aj začiatočníčky, ale výsledok chutí famózne ako od šéfkuchára. Vaša rodina či hostia Vás budú nosiť na rukách akonáhle ochutnajú túto skvelú mäsovú pochúťku. Šťavnatá porcia s vyváženou kombináciou chuti pohladí každý maškrtný jazýček. Podľa nasledujúceho receptu si ju môžete pripraviť aj Vy.

Čo budete potrebovať?

  • 1 väčšia ks kuracích pŕs
  • 200 g kuracích pečienok
  • 6 vajec
  • 1 cibuľu
  • 1 mrkva
  • 2 krajce chleba (nemusí byť čerstvý)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • štipku kôpru (najlepšie čerstvého)
  • hrsť petrželkyolej
  • soľ a korenie podľa chuti

Ako na to?

Ako prvé si očistíme cibuľu a mrkvu, a následne cibuľu nakrájame na čo najmenšie kúsky a mrkvu môžeme nastrúhať (nemusí byť úplne na jemno). Potom si umyjeme kuracie mäso a pečeň a tiež ich nakrájame na drobné kúsky. Nakrájanú zeleninu aj mäso si vysypeme do misy.

Potom si vezmeme chlieb a nakrájame ho na malé kocky a pridáme do misy. Ku zmesi zeleniny a mäsa pridáme najemno nakrájaný kôpor a petržlenovú vňať, a tiež osolíme a okoreníme podľa chuti. Tri strúčiky cesnaku prelisujeme a dáme tiež k ostatným ingredienciám. Pridáme ešte jedno vajce a všetko čo najlepšie premiešame, ideálne rukami. Mali by sme vymiesiť hmotu, ktorá je mierne „lepivá“ a nedrobí sa. V prípade, že by to tak nebolo, môžeme pridať trošku vody.

Zvyšných päť vajec dáme variť natvrdo a po uvarení ich chladné olúpeme. Pripravíme si formu na zapekanie (ako na bábovku) a vymažeme ju olejom. Potom do nej natlačíme trochu zmesi na dno a na ňu naukladáme dokola uvarené vajcia. Následne ich zakryjeme zvyšnou zmesou, ktorú zarovnáme a na záver potrieme olejom.

Masovú plnku s vajcami vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme asi 45 minút. Po vytiahnutí z rúry necháme mierne vychladnúť a vyklopenú slanú tortu nakrájame na kúsky a podávame.

Prajeme Vám dobrú chuť!

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.