Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Dokonalé langoše? S týmto cestom budú ľahké a nadýchané

Dokonalé langoše? S týmto cestom budú ľahké a nadýchané
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Dokonalé langoše? S týmto cestom budú ľahké a nadýchané Foto: depositphotos.com
reklama:

Langoše patria medzi klasiku, ktorú si mnohí z nás radi doprajú na rôznych podujatiach, ako sú jarmoky, festivaly či trhy. Ich vôňa láka už z diaľky, a keď sa na tanieri objaví zlatistá placka potretá cesnakom, poliata kečupom a posypaná syrom, málokto jej dokáže odolať. Čo tak si ich však pripraviť doma a vychutnať ich presne podľa svojich predstáv?

Tajomstvom skvelého langoša je bezpochyby dobre pripravené cesto.

Ako dosiahnuť dokonalé cesto na langoše?

Ak chcete, aby boli vaše domáce langoše mäkké, nadýchané a zároveň nie príliš mastné, držte sa týchto tipov:

  • Jogurt ako tajná prísada – Ak do cesta pridáte jogurt, zlepší jeho štruktúru a zabráni tomu, aby sa pri vyprážaní príliš nasiaklo olejom. Výsledkom budú vláčne a ľahké langoše.
  • Teplota surovín hrá rolu – Všetky ingrediencie by mali mať približne rovnakú, teda izbovú teplotu. Pomôže to správnemu kysnutiu a zabezpečí lepšiu konzistenciu cesta.
  • Trpezlivosť pri kysnutí sa oplatí – Cesto potrebuje dostatok času, aby dobre vykyslo a aby langoše neboli tvrdé, ale krásne nadýchané.
  • Nechajte placky ešte chvíľu podkysnúť – Keď už cesto vytvarujete do požadovaného tvaru, doprajte mu ešte aspoň 10 minút na odpočinok. Tento krok je dôležitý pre dosiahnutie ľahkej a jemnej štruktúry.

Ak budete postupovať podľa týchto zásad, vaše langoše budú nielen chutné, ale aj dokonale nadýchané. A najlepšie na tom je, že si ich môžete obložiť presne podľa svojej chuti!

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.