Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Dokonalé langoše? S týmto cestom budú ľahké a nadýchané

Dokonalé langoše? S týmto cestom budú ľahké a nadýchané
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Dokonalé langoše? S týmto cestom budú ľahké a nadýchané Foto: depositphotos.com
reklama:

Langoše patria medzi klasiku, ktorú si mnohí z nás radi doprajú na rôznych podujatiach, ako sú jarmoky, festivaly či trhy. Ich vôňa láka už z diaľky, a keď sa na tanieri objaví zlatistá placka potretá cesnakom, poliata kečupom a posypaná syrom, málokto jej dokáže odolať. Čo tak si ich však pripraviť doma a vychutnať ich presne podľa svojich predstáv?

Tajomstvom skvelého langoša je bezpochyby dobre pripravené cesto.

Ako dosiahnuť dokonalé cesto na langoše?

Ak chcete, aby boli vaše domáce langoše mäkké, nadýchané a zároveň nie príliš mastné, držte sa týchto tipov:

  • Jogurt ako tajná prísada – Ak do cesta pridáte jogurt, zlepší jeho štruktúru a zabráni tomu, aby sa pri vyprážaní príliš nasiaklo olejom. Výsledkom budú vláčne a ľahké langoše.
  • Teplota surovín hrá rolu – Všetky ingrediencie by mali mať približne rovnakú, teda izbovú teplotu. Pomôže to správnemu kysnutiu a zabezpečí lepšiu konzistenciu cesta.
  • Trpezlivosť pri kysnutí sa oplatí – Cesto potrebuje dostatok času, aby dobre vykyslo a aby langoše neboli tvrdé, ale krásne nadýchané.
  • Nechajte placky ešte chvíľu podkysnúť – Keď už cesto vytvarujete do požadovaného tvaru, doprajte mu ešte aspoň 10 minút na odpočinok. Tento krok je dôležitý pre dosiahnutie ľahkej a jemnej štruktúry.

Ak budete postupovať podľa týchto zásad, vaše langoše budú nielen chutné, ale aj dokonale nadýchané. A najlepšie na tom je, že si ich môžete obložiť presne podľa svojej chuti!

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.