Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Dokonalé linecké pečivo

Linecké
6
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
meinkeksdesign.deamp;gid=1&pid=1
reklama:
Gluten free raspberry linzer cookies the dusty baker 4.jpg
thedustybaker.com

Recept naň sa riadi pomerom 3 : 2 : 1 + 1.

Na 3 diely hladkej múky prídu 2 diely masla a 1 diel práškového cukru.

Základný recept teda je:

300 g hladkej múky

200 g masla

100 g  práškového cukru

1 žĺtok

7700featured.jpg

Linecké cesto je krehké cesto, a aby bolo naozaj krehké, je potrebné pripraviť ho veľmi rýchlo, zo studeného masla .

Múku premiešajte s cukrom, pridajte na kocky nakrájané studené maslo a končekmi prstov rýchlo vypracujte drobeničku.

Maslo nesmie byť mäkké, inak cesto stratí svoju krehkosť a bude sa drobiť.

Potom pridajte žĺtok a zmieste všetko hladké cesto. Cesto potom zabaľte ho do fólie alebo do sáčka a nechajte v chladničke asi hodinu odpočívať .

Linzer cookie recipe.jpg
prettysimplesweet.com

V starých receptoch na linecké  pomerne často narazíte na mandle , vlašské alebo lieskové oriešky.

Aj my vrelo odporúčame pridať ich aj do receptu .

300 g múky je optimálne nahradiť 50 – 100 g mletými orechmi. A pretože sú mastnejšie ako múka samotná, odoberte na každých 50 g orechov asi 25 g masla.

Ak máte radi klasiku v modernom štýle, nebojte sa aj do lineckého pečiva pridať štipku korenia. Hodí sa jemne strúhaná citrónová kôra, mletá škorica alebo muškátový oriešok, odvážni môžu pridať (hlavne do cesta s orieškami) aj mletý klinček.

1711 linzer pla tzchen.jpg
meinebackbox.de

Dnes je trendy lepiť linecké aj iným džemom ako je ríbezľový , a prečo nie. 

Pamätajte ale na to, že kyslastý džem sladké cesto doplní oveľa lepšie ako super sladký.

A ak chcete zliepať skôr sladkým džemom, rozhodne do cesta nezabudnite pridať spomínanú citrónovú kôru.

A keď už sme pri tom džeme, potierajte vždy polovicu bez dierky a natierajte ju vždy na rubovej strane, teda na tej, na ktorej cesto ležalo na plechu.

511b5282.jpg
www.ziiikocht.at

Pre fajnšmekrov máme ešte jeden tip: Hornú časť najskôr pocukrujte, a potom až prilepte. Džem v srde zostane pekne lesklý a nezakalí sa vlhnúcim cukrom.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.