- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Domáca hubová pizza so šunkou a hermelínom
Domáca hubová pizza so šunkou a hermelínom
Hubová sezóna je v plnom prúde. Pripravte si pizzu so smotanovým základom, cesto bude síce chvíľu kysnúť, ale inak ju máte behom chvíľky. S hermelínom chutí fantasticky.
Ingrediencie pre:
1 pizzu
Na cesto
250 g hladkej múky
15 g čerstvého droždia
2 lyžice olivového oleja
2 štipky cukru
2 štipky soli
150 ml vlažnej vody
Na dohotovenie
5 lyžíc 30% kyslej smotany
1 ks strúčika cesnaku
300 g čerstvých húb
150 g dusenej šunky
1 ks cibuľa
3 lyžice olivového oleja
soľ a korenie
1 vetvička čerstvého rozmarínu
150 g syra hermelínového typu
Pokiaľ nemáte možnosť použiť na pizzu čerstvé lesné huby, siahnite pokojne po šampiňónoch zo supermarketu. Namiesto hermelínu sa bude hodiť na dohotovenie aj syr s modrou plesňou. Huby môžete tiež nakombinovať so sušenými paradajkami nakladanými v oleji.
Postup
01.
Vo vlažnej vode rozmiešajte rozdrobené droždie, trošku múky a cukor. Nechajte vzísť kvások. Bude to trvať asi 15 minút. Do misy preosejte múku a premiešajte ju so soľou. Pridajte olej a potom hotový kvások.
02.
Všetko dôkladne prepracujte, až vznikne hladký bochník cesta. Prikryte ho utierkou a nechajte kysnúť asi pol hodinky na teplom mieste.
03.
Kyslú smotanu premiešajte s prelisovaným strúčikom cesnaku. Zmes jemne osoľte a okoreňte.
04.
Huby očistite a nakrájajte na plátky, šunku na kocky a cibuľu na kolieska. V panvici rozohrejte trochu oleja a všetko spoločne opečte. Opekajte asi 10 minút. Zmes potom osoľte, okoreňte a vmiešajte lístky rozmarínu. Stiahnite z ohňa a nechajte vychladnúť.
05.
Vykysnuté cesto vyvaľkajte. Preneste ho na plech vyložený papierom na pečenie. Potrite ho kyslou smotanou tak, aby okraje zostali voľné. Potom naneste rovnomerne hubovú zmes.
06.
Navrch dajte na plátky nakrájaný syr. Pizzu vložte do rúry predhriatej na 200 stupňov. Pečte 15 minút.
Zdroj: www.prozeny.cz