Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rýchle chuťovky z lístkového cesta s klobásou a cibuľovou marmeládou

Rýchle chuťovky z lístkového cesta s klobásou a cibuľovou marmeládou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Rýchle chuťovky z lístkového cesta s klobásou a cibuľovou marmeládou Foto: www.gettyimages.com
reklama:

V chladničke mi ostali po grilovaní dve pekné hovädzie klobásy. Univerzálne lístkové cesto mám doma takmer vždy a pripraviť túto chuťovku tak bolo dielom okamihu. Aby bola zaujímavejšia, pridala som pod každú klobásku trochu cibuľovej marmelády.

Ingrediencie pre:
24 kusov
Budete potrebovať

2 nožičky klobásy
1 plát lístkového cesta
4 lyžice cibuľovej marmelády
1 ks vajcia
2 lyžice celého maku

Pohár cibuľovej marmelády (alebo ak chcete cibuľového chutney) nájdete u mňa v chladničke často: lepkavá sladkokyslá karamelizovaná cibuľa sa hodí ako príloha k mäsu, syrom a paštétam, ale ozvláštni aj všetky sendviče, burgre, placky, a dokonca aj cestoviny .

Pri jej príprave rada experimentujem: niekedy zvolím bielu a inokedy červenú cibuľu. Obvykle „ctím farbu“ a k žltej volím biely vínny alebo jablkový ocot, k červenej ten červený. Pridám bylinky (najčastejšie tymián) a korenie (hviezdičku badiánu, kúsok škorice, borievku či nové korenie, horčičné semienko alebo fenikel), niekedy víno, inokedy trochu čierneho piva… Je to skrátka kuchynský freestyle a výsledok je vždy iný a vždy podarený. Dôležité je na začiatku cibuľu trpezlivo opiecť takmer dohneda, na 1,5 kg cibule potom pridať asi 150 g cukru a 200-250 ml octu (či vína), potom pomaly dusiť, až sa chute dokonale prelínajú a marmeláda zhustne, a ešte zatepla naplniť do pohárov.

Postup
01.

Predhrejte rúru na 200 °C a plech vyložte papierom na pečenie. Listové cesto rozbaľte a po šírke rozrežte na dve polovice.

02.

Pred sebou máte dve polovice lístkového cesta. Polovicu každé potrite dvoma lyžicami cibuľovej marmelády, okraje široké asi 1,5 cm nechajte voľné. Na marmeládu položte klobásu, okraje cesta potrite vodou, cez klobásu preložte druhú polovicu cesta a po obvode cesto pritlačte.

Tip: Klobásy bývajú často rôzne zahnuté, ale nemusíte sa snažiť cesto tvarovať podľa nich. Stačí, keď ho cez ne voľne preložíte, pri pečení si „sadne“.

03.

Ostrým nožom nakrájajte klobásu v ceste na kúsky hrubé asi 1,5 cm a skladajte ich vedľa seba na plech. Keď budú všetky pripravené, potrite ich rozmiešaným vajcom a posypte ich: ja som použila mak, ale skvelé sú aj sezamové semienka, rasca alebo hrubá soľ.

04.

Pečte v predhriatej rúre asi 20 minút, až cesto vybehne a zozlatne.

Len o málo pracnejšie sú tyčinky zo zemiakového cesta: budete potrebovať iba tri najbežnejšie suroviny a cesto pripravíte za desať minút.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.