Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáca jahodovo-vanilková zmrzlina, ktorú si zamilujete

Domáca jahodovo-vanilková zmrzlina, ktorú si zamilujete
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáca jahodovo-vanilková zmrzlina, ktorú si zamilujete Foto: depositphotos.com
reklama:

Leto si priam pýta niečo osviežujúce a sladké – a čo môže byť lepšie než domáca zmrzlina? Ak túžite po niečom, čo nielen výborne chutí, ale zároveň poteší aj pri príprave, tento recept je presne pre vás. Inšpirovaný štýlom Jamieho Olivera, no s osobitým rukopisom, ponúka kombináciu šťavnatých jahôd, smotanového základu a jemnej vanilky.

Suroviny, ktoré budete potrebovať:

  • 600 gramov zrelých jahôd

  • 100 gramov práškového cukru

  • 600 mililitrov smotany na šľahanie

  • lyžička vanilkového extraktu alebo pasty

  • 400 mililitrov sladeného kondenzovaného mlieka (1 plechovka)

  • približne 50 gramov rozdrvených snehových pusiniek

Ako na to:

1. Jahodová esencia:
Najprv si pripravíte základ z jahôd – ovocie umyte, odstráňte stopky a rozpolte. Cukor jemne roztopte na panvici, až začne karamelizovať, potom pridajte jahody a trocha vody. Varte na nízkej teplote asi 15 minút, kým sa ovocie nerozvarí na hustý sirup. Zmes prepasírujte cez sitko a nechajte vychladnúť.

2. Krémový základ:
V mise vyšľahajte smotanu spolu s vanilkou tak, aby mala jemnú, nadýchanú konzistenciu. Prilejte kondenzované mlieko a premiešajte, až vznikne krém bez hrudiek. Nakoniec pridajte nadrobno rozdrvené pusinky a opatrne premiešajte, aby sa nerozpadli úplne.

3. Zloženie a mrazenie:
Hotovú zmes nalejte do nádoby vhodnej na mrazenie. Na vrch rozotrite vychladnutý jahodový sirup a lyžicou ho jemne premiešajte tak, aby vznikol efekt mramorovania. Nádobu uzavrite a dajte zmraziť aspoň na štyri hodiny – ideálne cez noc.

4. Servírovanie:
Pred podávaním nechajte zmrzlinu asi pol hodinu pri izbovej teplote, aby sa dala ľahšie naberať. Skvelo chutí v pohárikoch, kornútkoch, alebo len tak s ďalšími kúskami jahôd a troškou pusinkovej posýpky navrch.

Táto zmrzlina je ideálna na teplé dni, rodinné stretnutia alebo len tak, keď máte chuť na niečo poctivé a domáce. Kombinuje sviežosť ovocia s jemnosťou smotany a chrumkavým prekvapením v podobe pusiniek. Príprava je jednoduchá a výsledok naozaj stojí za to.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy: ,

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.