Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáca karamelová šľahačka, ktorú zvládnete aj bez cukrárskeho kurzu

Domáca karamelová šľahačka, ktorú zvládnete aj bez cukrárskeho kurzu
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáca karamelová šľahačka, ktorú zvládnete aj bez cukrárskeho kurzu Foto: depositphotos.com
reklama:

Niektoré dezerty nás dokážu potrápiť viac než iné – najmä tie, pri ktorých ide o detail a trpezlivosť. Veterníky a venčeky z odpaľovaného cesta medzi ne jednoznačne patria. Na prvý pohľad môžu pôsobiť zložito, no s jasným návodom si ich pripravíte aj doma bez väčších ťažkostí.

Jedným z tajomstiev výnimočných veterníkov je práve ich náplň. Kým vanilková šľahačka je klasikou, karamelová verzia dodá zákusku nový rozmer. Pripraviť si ju doma je jednoduchšie, než by ste čakali – chce to len trochu plánovania a základné suroviny.

Karamelová šľahačka – sladká bodka, ktorá stojí za to

Na prípravu budete potrebovať hustú smotanu na šľahanie (ideálne s vyšším obsahom tuku) a obyčajný kryštálový cukor. Pomery sú jednoduché: na každých 100 ml smotany rátajte s jednou lyžicou cukru. Najlepšie výsledky dosiahnete, ak si krémový základ pripravíte deň vopred.

Postup krok za krokom:

  1. V suchom hrnci nechajte cukor postupne skaramelizovať – zahrievajte ho pomaly a nemiešajte, aby sa vytvoril rovnomerný karamel.

  2. V druhom hrnci si medzičasom zohrejte smotanu, ktorú potom opatrne nalejete k roztopenému cukru. Dávajte pozor, zmes môže pri kontakte prudko zreagovať.

  3. Miešajte, kým sa karamel úplne nerozpustí v smotane a nevznikne hladká, zjednotená hmota.

  4. Po vychladnutí vložte do chladničky – ideálne na noc alebo minimálne 12 hodín.

  5. Na druhý deň šľahačku vyšľahajte ako zvyčajne a ihneď ju použite podľa potreby – či už do veterníkov, tort, zákuskov alebo sviatočných rolád.

Karamelová šľahačka má bohatú chuť s jemne opáleným tónom, ktorý krásne dopĺňa klasické dezerty. A čo je najlepšie – nepotrebujete žiadne špeciálne vybavenie, len chuť experimentovať a trochu trpezlivosti.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.