Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáca salámová nátierka: chutná desiata aj rýchla večera

Domáca salámová nátierka: chutná desiata aj rýchla večera
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáca salámová nátierka: chutná desiata aj rýchla večera Foto: depositphotos.com
reklama:

Ak hľadáte jednoduchý, no pritom nápaditý spôsob, ako oživiť každodenné menu, salámová nátierka je ideálna voľba. Na čerstvom rožku alebo chlebe pôsobí sviežejšie než obyčajná kombinácia masla a plátku salámy. Vďaka paprike, cibuľke a kyslej uhorke dostane nátierka šťavnatý nádych, ktorý príjemne zjemní majonéza. Stačí pár minút a na stole máte chutné pohostenie, po ktorom sa zapráši.

Nátierky majú jednu veľkú výhodu – pripravujú sa rýchlo a variabilne. S trochou fantázie z nich spravíte desiatu na cesty, ľahkú večeru alebo pohostenie pre návštevu. Ak ju vezmete so sebou do práce a kúpite si čerstvé pečivo, okamžite si spríjemníte deň.

Čo budete potrebovať

Na jednu väčšiu misu nátierky si nachystajte:

  • 400 g jemnej kuracej salámy (alebo inú obľúbenú)

  • 1 cibuľu

  • polovicu červenej papriky

  • polovicu bielej papriky

  • 2 až 4 sterilizované uhorky

  • hrsť petržlenovej vňate

  • trochu ligurčeka

  • pažítku podľa chuti

  • soľ a čierne korenie

  • 3 lyžice majonézy či tatárskej omáčky

  • 2 lyžice horčice

Postup prípravy

  1. Salámu rozomeľte alebo nastrúhajte najemno a dajte do misky.

  2. Zeleninu a bylinky nakrájajte na drobné kúsky a pridajte k saláme.

  3. Spojte všetko s majonézou a horčicou – zmes by mala byť jemne krémová.

  4. Dochutíme soľou a korením, premiešame a zakryté uložíme aspoň na hodinu do chladničky, aby sa chute prepojili.

  5. Podávame na čerstvom chlebe alebo pečive, môžeme ozdobiť kúskami zeleniny.

Tip navyše

Ak chcete nátierku povýšiť na vyšší level, upečte si k nej vlastný chlieb s chrumkavou kôrkou. Domáce pečivo spolu s nátierkou vytvorí kombináciu, ktorej len málokto odolá.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.