Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáca „vegeta“

784600 960x720 eingesalzenes gemuese fuer gemuesebruehe.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
reklama:

Solená zelenina do vývaru

Solená zelenina sa používa do : vývaru, omáčok, polievok. Sú v nej čerstvé suroviny, so žiadnymi prísadami glutamátu, príchutí atď.

Suroviny

  • 500 g mrkvy
  • 500 g zeleru
  • 250 g petržlenu
  • 250 g ligurčeku alebo zelerových lístkov
  • 300 g jemnej morskej soli

Postup prípravy

1. Krok

Zeleninku buď to nadrobúčko nakrájame alebo nasekáme kuchynským robotom.Zelené lístky nasekáme ručne.Pridáme soľ a dôkladne premiešame.Touto zmesou plníme poháre do ktorých zmes zeleniny poriadne natlačíme.Potom uzavrieme víčkom a uskladníme na tmavom a chladnejšom mieste.

2. Krok

Musíte si dať pozor na dákovanie pretože zmes je veľmi slaná stačí dať tak za lyžičku.

3. Krok

Môžete zmes podľa toho čo máte doma aj doplniť napríklad pridať petržlenovú vňať..kaleráb..Ale nepoužívajte cibuľu ani cesnak, ich esenciálne leje by chuť zeleniny prerazili.

755165 960x720 eingesalzenes gemuese fuer gemuesebruehe.jpg
reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.